De ce are nevoie poliţia de Dacia Duster: urmărire cu succes pe dealuri a poliţiei din România

17 Decembrie 2021, 09:51
Redacţia PiataAuto.md
Atât poliţia din România, cât şi cea din Moldova, are exemplare Dacia Duster în dotare şi, chiar dacă acestea sunt mai scumpe în achiziţie decât modelele Logan sau alte de talie similară, prezenţa SUV-urilor în dotarea poliţiei e justificată de multe situaţii de intervenţii, precum cea de acum două zile din judeţul Iaşi, din România.
Poliţiştii au vrut să oprească pe drumurile publice un offroader de model Mitsubishi Pajero, pe care-l observaseră fără plăcuţa de înmatriculare faţă. Acesta nu s-a conformat şi a accelerat, din acel moment pornind o urmărire în viteză, care a avut loc la început pe traseul asfaltat, prin localităţi, fiind pusă în pericol viaţa celor din jur. S-a ajuns până la executarea de focuri de avertisment în afara localităţilor, dar nici acolo şoferul fugar nu a oprit.
La un moment dat acesta a luat-o pe dealuri, prin terenuri agricole, urmărirea desfăşurându-se deja prin condiţii de offroad pur, mai ales în condiţiile actuale de teren răzmuiat. Poliţiştii au executat noi somaţii şi noi focuri de avertisment, dar au reuşit să se ţină cu Dusterul din urmă, astfel ţintind deja şi pneurile spate, care au fost depresurizate. Mitsubishi-ul fugar a mai continuat un pic deplasarea în panică, până când a ajuns cu faţa într-un şanţ, de unde nu a mai putut ieşi. Şoferul şi doi pasageri ai săi au părăsit maşina şi au încercat să fugă pe dealuri, dar poliţiştii l-au prins pe el şi pe un pasager.
Maşina era înmatriculată în Marea Britanie, şi nu avea asigurare şi inspecţie tehnică valabilă, şoferul declarând că acesta a şi fost motivul pentru care încerca să fugă de poliţie.
0
2,024
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!