Doi designeri vor să aducă designul BMW în albia formelor inspirate şi au creat un Seria 2 Coupe fără grile imense şi muchii tăioase

8 Decembrie 2021, 11:43
Ilie Toma
Designul ultimelor modele BMW e tot mai controversat, migrând spre linii tot mai ascuţite şi grile tot mai imense. Dacă BMW X7 şi Seria 7 facelift păreau să aibă doar grile mari, electromobilul iX a accentuat şi mai mult multitudinea de suprafeţe, iar recent lansatul concept XM a adus o abundenţă atât de mare linii colţuroase, planuri şi forme bizare, încât mult mai mulţi au fost cei care au spus că BMW şi-a pierdut spiritul de orientare în ale designului şi a creat un model urât, decât cei care au apreciat conceptul. Acum, doi designeri au decis să sugereze revenirea designului BMW în albia formelor inspirate, desenate frumos, care să inspire emoţie, şi au creat viziunea lor asupra unui viitor Seria 2 Coupe.
Cei doi designeri se numesc Tom Kvapil şi Richard Gear şi proiectul lor poartă numele de CS Project, fiind un omagiu seriei 02 a celor de la BMW din anii 60. Au ales caroseria de coupe, iar dimensiunile creaţiei lor o încadrează în cele ale actualului Seria 2 Coupe. Cei doi ţin să sublinieze că BMW nu a autorizat în nici un fel designul lor, iar ceea ce prezintă ei nu are rol de vreo viziune oficială a companiei, fiind doar viziunea şi sugestia lor.
Dar această creaţie schimbă într-adevăr radical macazul designului BMW, lăsând totodată câteva elemente distinctive, precum grilele duble frontale. Însă aceste grile sunt de dimensiuni foarte discrete , ba chiar unindu-se cu grile longitudinale care evoluează în faruri pe lateral. Soluţia designerilor pentru partea frontală e foarte laconică, dar în acelaşi timp originală şi futuristă, aşa cum ai vrea de la un model al viitorului.
Cei doi jonglează foarte discret cu curburile, care aproape că au dispărut din designul modern al maşinilor, dar care contribuiau cel mai mult la emoţia unei maşini altă dată. Practic, coupe-ul BMW are doar câte o singură linie niţel mai ascuţită pe lateral, care porneşte de la uşi spre spate. Şi atât.
La fel de interesant e şi posteriorul, luminile LED preluând niţel din ideea lui M3 şi M4 actual în colţurile de jos, dar şi din continuitatea prezentă pe iX. Deci, cei doi designeri au ţinut cont şi de nişte tendinţe mai inspirate, prezente pe actualele modele BMW.
Şi, în fine, pentru că e vorba de un coupe, linia plafonului este şi ea de o importanţă esenţială, iar marginea cromată din spate dă conturul vizual necesar, care aminteşte de CS-urile de altă dată. Montanţii faţă şi restul spaţiilor par foarte aerate, aşa cu îi stă bine unei maşini vizionare.
Noi zicem că maşina asta aduce idei foarte inspirate în gama BMW, unele din ele fiind exact ceea ce lipseşte mărcii bavareze în zilele noastre. Cu siguranţă cei de la BMW ar putea să le facă o invitaţie în echipa lor de design, or, uneori asemenea idei din afară pot aduce cele mai preţioase şi necesare schimbări.
0
1,043
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!