Poliţiştii din Germania, acuzaţi adeseori că pedepsesc doar şoferii de camioane străine, anunţă sancţionarea unui şofer localnic pe baza datelor GPS

9 Decembrie 2021, 14:48
Redacţia PiataAuto.md
Şoferii de camioane din alte ţări, care tranzitează Germania, se plâng de multe ori că poliţia germană este foarte nemiloasă cu ei, în timp ce e mult mai tolerantă cu cei ce conduc camioane înmatriculate în Germania. Un caz raportat recent de poliţie, însă, vine să spulbere acest stereotip.
Poliţia anunţă că a iniţiat un control de rutină într-o parcare faţă de un şofer în vârstă de 30 de ani din Germania, originar din Heidenheim. Când i-au verificat acestuia tahometrul, care înregistrează timpii de aflare la volan, iar apoi şi datele GPS pe care camionul le înregistrase, poliţiştii au rămas consternaţi: şoferul condusese 26 de ore fără întrerupere de odihnă, iar pe parcursul acelor ore a avut în mod constant depăşiri grave ale limitelor de viteză. Depăşirile sunt atât de multe şi grave, zic poliţiştii, încât datele GPS urmează a fi analizate în detaliu, iar şoferul are cu siguranţă în faţă perspectiva unei liste lungi de amenzi pentru încălcarea normelor privind timpul maxim admis pentru conducere, dar şi depăşirile de viteză pe care le-a admis.

În Germania, constatarea încălcărilor de limită de viteză poate fi admisă de o instanţă de judecată nu doar în baza unui radar, ci şi a înregistrărilor video, datelor GPS sau calculelor matematice, probele pentru fiecare încălcare urmând a fi prezentate de către poliţie instanţei, iar instanţa decide dacă le admite sau nu. La numărul de încălcări admise de şoferul de camion, acesta are toate şansele să se pomenească şi cu permisul de conducere suspendat. Ce e important să ştim, însă, e că poliţia din Germania poate prelua aceste stocate de camioanele moderne şi iniţia proceduri contravenţionale în baza lor. Astfel, cea mai bună soluţie e să se respecte limitele de viteză şi timpii de condus indiferent dacă există un control al poliţiei sau nu.
0
2,113
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!