(VIDEO) Ce efect de accidente în lanţ îl poate avea o singură maşină defectă, staţionată fără iluminare pe o autostradă din SUA

10 Decembrie 2021, 11:18
Redacţia PiataAuto.md
Autostrăzile, oriunde în lume, sunt unul din cele mai periculoase locuri unde poţi staţiona cu maşina, mai ales dacă nevoia te impune să staţionezi pe una din benzile de circulaţie, nu pe banda de rezervă. În diverse ţări regulile exacte despre ceea ce trebuie să faci pot să difere un pic, dar minimul elementar ar fi să te asiguri că maşina staţionată e văzută cât mai de departe, prin indicatoare de avarie, triunghiuri de avertizare, veste reflectorizante, iar oamenii au trebui să stea la o distanţă cât mai sigură în afara zonei carosabile.
De curând, însă, o situaţie produsă pe o autostradă din California, SUA, arată ce efect haotic în lanţ îl poate avea o singură maşină neiluminată, staţionată pe o bandă de circulaţie a autostrăzii. Un Nissan Altima a fost accidentat uşor şi a rămas cu roata dreaptă faţă semi-detaşată de caroserie, motiv din care nu ar fi putut să se deplaseze spre banda de siguranţă. Însă odată oprită, maşina nu avea indicatoarele de avarie pornite cel puţin, iar şoferul ei ieşea şi urca înapoi, fără vreo vestă reflectorizantă pe el. Totul petrecându-se noaptea, maşina sa neagră şi neiluminată nu avea cum să fie văzută de departe.
Inevitabilul a urmat în scurt timp. Prima maşină a lovit cu putere Nissan-ul, apoi au urmat alte şi alte coliziuni. Au fost şi şoferi care au reuşit să evite un accident în ultimul moment, dar până la urmă cel puţin 6 automobile au fost grav avariate din cauza simplului fapt că primul şofer nu a inclus cel puţin luminile de avarie. Serviciile de intervenţie au transportat doi oameni la spital, ceilalţi scăpând fără a fi vătămaţi.

Vezi mai jos toată situaţia, filmată de un martor.
1
1,244
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!