(VIDEO) Performanţe de maşină electrică: doar 4.5 secunde până la prima sută, însă 200 km/h sunt abia atinse de Ford Mustang Mach-E

27 Decembrie 2021, 19:01
Redacţia PiataAuto.md
Deşi tot mai multe dintre automobilele electrice moderne permit atingerea unor viteze de 200 km/h şi mai mult, numărul lor e încă relativ mic, iar asta se face inclusiv pentru a nu compromite eficienţa sau pentru că în unele cazuri bateria n-ar putea furniza constant atât de multă energie, necesară unei asemenea rulări. Modelele Tesla sunt notorii pentru a fi mai capabile la acest capitol, iar de curând şi Ford Mustang Mach-E a început a aduna ovaţii, cele mai multe aprecieri date de noii proprietari fiind pozitive.
Totuşi, când vine vorba de parametrii dinamici, viteza de 200 km/h e cea maximă şi am fi aşteptat că e una limitată electronic, bineînţeles. La capitolul accelerări de la 0 la 100 km/h, cifrele sunt cu totul ameţitoare, aşa cum doar modelele electrice şi hipercar-urile pot în zilele noaste.
Un canal de YouTube din Olanda a făcut de curând măsurători interesante pentru aceşti parametri dinamici ai lui Ford Mustang Mach-E, în verisune Mach-E GT. Având echipament GPS corespunzător şi fiind în Germania pe autostrăzi fără limită de viteză, acesta a scos un timp de 4.47 secunde pentru acceleraţia de la 0 la 100 km/h, în condiţii reale, nu foarte uscate. Acceleraţia de la 100 la 200 km/h, însă, a durat aproape o veşnicie!

În prima încercare, a fost nevoie de 54.87 secunde pentru ca Fordul electric să accelereze de la 100 la 200 km/h! Şi cel mai umilitor a fost că în vâltoarea acestei încercări, o Skoda Superb break l-a depăşit cu uşurinţă a alergat înainte. A doua încercare a fost şi mai lentă, Fordul marcând 57.57 secunde pentru acceleraţia de la 100 la 200 km/h.
Ce spui de asemenea performanţe? Te-ai mulţumi cu faptul că o asemenea maşină electrică accelerează ameţitor la început, dar apoi e depăşită cu uşurinţă de o simplă Skoda Superb Combi? Sau ai prefera calităţi dinamice mai condimentate şi la viteze mai mari? Vezi cum arată aceste performanţe pe Ford Mustang Mach-E GT în video-ul de mai jos.
0
8,187
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!