(VIDEO) Un proprietar de Bugatti Chiron a reuşit să atingă 414 km/h cu maşina sa, pe o autostradă fără limită de viteză din Germania

29 Decembrie 2021, 19:18
Redacţia PiataAuto.md
Bolizii celor de la Bugatti şi-au câştigat o binemeritată reputaţie de a fi nişte mostre de inginerie superbă, capabile să atingă viteze de peste 400 km/h, dar problema e că de obicei nu prea poţi atinge o asemenea viteză pe drumurile publice. În primul rând, sunt doar câteva ţări în lume care permit viteze nelimitate pe drumurile lor, Germania fiind cea mai renumită dintre ele. În al doilea rând, traficul de pe drumurile publice nu permite suficient de mult spaţiu disponibil ca o maşină să poată accelera până la asemenea viteze. Aşa că aproape toate încercările cunoscute de a trece de peste 400 km/h cu un Bugatti au fost realizate în condiţii de circuite închise.
Radim Passer, însă, e un proprietar e Bugatti care a vrut dintotdeauna să-şi folosească maşina sa la capacitate maximă. Acum 6 ani, pe când actualul model Chiron încă nu exista, Passer deţinea un Veyron şi a reuşit să atingă cu maşina sa viteza de 402 km/h pe un segment de autostradă din Germania, pe care-l ştia mai liber, la o oră de trafic minim. Acum, Passer deţine deja şi un Bugatti Chiron, iar puterea mai mare a motorului şi viteza maximă mai mare, declarată de Bugatti, pentru acest model, l-au intrigat pe proprietarul maşinii să încerce să traverseze acelaşi segment de autostradă germană cu modelul actual, în tendinţa de a devansa recordul personal anterior.
Ei bine, Passer a reuşit să atingă de această dată 414 km/h cu bolidul său! Pe un drum public! A făcut verificări necesare înainte de toată experienţa, trimiţând maşina celor de la Bugatti pentru o inspecţie detailată, s-a pregătit meticulos de aventura sa, însă i-a reuşit să-şi bată propriul record. Trebuie să spunem că cifra de 414 km/h e cea indicată de vitezometrul maşinii, nu de un aparat de măsurare cu precizie maximă, deci putem admite şi o mică eroare la o asemenea viteză. Dar chiar şi aşa, ceea ce a reuşit să atingă acest Bugatti Chiron pe un autobahn din Germania e absolut impresionant!
Vezi întreaga epopee a acestui nou record în video-ul de mai jos.
0
11,484
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!