Acesta e noul Ford Mondeo, însă în Europa producţia se va opri la generaţia actuală

18 Ianuarie 2022, 10:50
Redacţia PiataAuto.md
Sedanurile de talie medie, din segmentul non-premium, au o viaţă tot mai grea în Europa, fiind înghesuite de-a binelea de către ale segmente mai populare prin cumpărători. După ce săptămâna trecută anunţam că VW Passat sedan a fost scos din producţie, fără a se planifica vreun succesor, acum, odată cu prezentarea noului Ford Mondeo în China, mai urmează un anunţ predictibil: în Europa istoria lui Mondeo se va opri în acest an, odată cu scoaterea din producţie a generaţiei actuale.
În schimb, China va primi acest nou Ford Mondeo, care e cu 6 cm mai lung decât precedentul şi are un ampatament cu 10 cm mai mare. Pentru că se va vinde doar în China, modelul a fost dezvoltat cu contribuţia centrului local de design şi cercetare, iar formele lui preiau linii de la ultimele modele Ford, inclusiv modelul electric Mustang Mach-E. Privit din lateral, silueta modelului aduce mai mult a coupe cu patru uşi decât a sedan clasic.
La capitolul motoare, e cert deocamdată un singur propulsor, turboaspirat, de 2.0 litri, care ar urma să livreze 245 CP.
Imagini cu interiorul nu au fost publicate, însă judecând după ultimele modele Ford şi Lincoln din China, acesta va pune un mare accent pe display-urile mare şi abilităţi digitale, având până şi capacitate de a reproduce imagini în format 4K la interior.
0
10,222
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!