Acesta e noul Mercedes Actros L Driver Extent, un camion în ediţie limitată, foarte îngrijorat de hoţii din parcări

18 Februarie 2022, 14:54
Ilie Toma
Mercedes-Benz a dezvăluit astăzi noul Actros L Driver Extent+, o ediţie limitată la doar 150 exemplare a renumitului camion german, care vine cu un aspect negru, ştrengăresc, cu confort sporit la interior, dar şi cu o grijă neobişnuit de mare pentru protecţia de hoţi, semn clar că furturile din parcările de camioane au devenit o problemă care rezonează şi la sediile producătorilor.
În primul rând, vom fi cu toţii de acord, probabil, că noul camion arată cu adevărat dominant şi frumos în această culoare neagră, accentuată de elemente contrastante la grila frontală, dar şi de roţi cu aspect metalic lucios. De asemenea, există linii albe suplimentară pe caroserie, atât pe partea frontală în zona conturului grilei, cât şi pe lateralul cabinei şi zonei rezervoarelor.
Sus pe acoperiş, în partea frontală, există şi o fâşie metalică, pe care e inscripţionată cu litere mari denumirea ediţiei speciale Driver Extent+, iar în jurul ei sunt montate lumini adiţionale, specifice doar acestei ediţii.
Pe lângă aspectul roţilor, de fapt acestea au şi protecţie antifurt, cu elemente secrete care permit contracararea tentativelor de furt al acestora.
S-au montat şi elemente adiţionale metalice în zona spate, în apropiere de cabină şi pe partea centrală, ele acoperind parţial şi rezervoarele de diesel. De asemenea, ambele rezervoare au senzori adiţionali despre care producătorul nu spune prea mult, dar, dată fiind grija camionului la protecţie împotriva hoţilor, acestea au toate şansele să fie senzori care vor avertiza şoferul despre o deschidere neautorizată a rezervorului.
Iar protecţiile împotriva hoţilor nu se opresc aici. La interiorul cabinei uşile au primit un sistem de protecţie mecanică suplimentară împotriva hoţilor, ele putând fi blocate din interior pentru a nu putea fi deschise nici dacă se forţează lacătul pe din afară. Se pare că problemele curente cu hoţii din parcări sunt mai mari şi mai multe decât am putea crede, deci.
Mercedes menţionează şi despre faptul că noua ediţie specială oferă un confort sportiv şoferului la bord, atât pentru condus, cât şi pentru înnoptare, însă nu publică mai multe detalii sau imagini, menţionând doar lumina ambientală mai specială.

Şi, în fine, un ultim atribut ciudat de la interior e un storcător de cafea, care vine la pachet cu ediţia Driver Extent+. Efectiv, e vorba de un mic storcător electric pe care-l ţii în mână şi care nu vine cumva integrat în confortul luxos al cabinei, ci îţi este livrat într-o cutie de electrocasnice, produs de Handpresso, care costă 108.09 euro pe site-ul lor oficial, doar că aici e livrat cu o formă un pic modificată şi cu emblema Mercedes pe el.
Mercedes nu menţionează nimic despre motoarele acestei ediţii speciale, iar asta înseamnă de obicei că ediţia poate fi aleasă în combinaţie cu oricare din propulsoarele disponibile în mod normal pentru Actros L.
0
14,986
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!