O reţea de prize pentru maşini electrice din Moldova anunţă coridor gratuit din Ucraina pentru cei ce vin cu electromobile

25 Februarie 2022, 15:41
Redacţia PiataAuto.md
În ultimele două zile un număr imens de oameni din Ucraina au intrat în Moldova, evacuându-şi familiile din calea războiului şi adeseori împachetând minimul necesar la bordul unei singure maşini, pentru a se salva. Dar evacuarea şi refugierea devine mult mai dificilă în cazul în care are loc cu o maşină electrică. Da, din păcate, maşinile electrice, un element al civilizaţiei, nu prea sunt compatibile cu asemenea barbarisme pe care au ajuns să le înfrunte oamenii în secolul XXI. Totuşi, o reţea de prize pentru automobile electrice din Moldova, EV Point, a anunţat cu puţin timp în urmă că oferă cu efect imediat un coridor gratuit la staţiile sale pentru ce vin din Ucraina cu maşini electrice.
Din cauza amplasărilor staţiilor sale, coridorul electric e unul de pe traseul de la punctul de trecere a frontierei Tudora/Palanca spre Chişinău. Toate staţiile electrice de pe acest traseu au devenit gratuite în această perioadă:
• Vinăria Etcetera, în apropiere de traseul R30, aproape de vamă, între intrările în satele Crocmaz şi Olăneşti.
• Parcare magazin Linella Ştefan-Vodă
• Parcare magazin Linella Căşeni
• Staţie peco Bemol Căuşeni
• Staţie peco Tirex Anenii-Noi
Pentru a urgenta procesul de activare, cei de la reţeaua de staţii electrice au lansat acest coridor în condiţiile tehnice actuale, ceea ce presupune că activarea încărcării prin aplicaţia lor mobilă (poate fi accesată direct printr-un QR code la staţii), şi înregistrarea cu numărul de telefon şi un sold minim de 10 lei moldoveneşti pentru activarea contului. Ulterior, pentru că din motive tehnice nu pot seta preţ de 0.00 lei, costul întregii încărcări, indiferent de numărul de kWh, va fi de 0.01 lei, adică 1 ban.
0
1,479
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!