(VIDEO) Acesta e Smit Oletha, un BMW Z8 reimaginat de doi fraţi ingineri din SUA

16 Februarie 2022, 14:47
Redacţia PiataAuto.md
BMW Z8 e unul din cele mai glorioase modele din toate timpurile şi mulţi dintre fanii BMW ar fi vrut să există o continuare, care nu a mai existat. Doi fraţi din SUA, ambii ingineri, şi-au dorit să producă un Z8 reimaginat, pe care BMW nu l-a produs vreodată. Şi au creat maşina lor, numită Smit Oletha.
Ambii fraţi au lăsat slujbele lor anterioare în 2019 şi au fondat împreună compania care le poartă numele. Unul din ei a lucrat inginer pentru Tesla şi pentru Singer, iar altul a muncit în industria aeronautică. Iar toată această experienţă, de rând cu pasiunea pentru BMW, au dus la crearea unei bijuterii. Ambii fraţi sunt pasionaţi de modelele bavareze, dar spun că modelele mai recente nu le pot echivala în pasiune pe cele create acum 20 de ani. Aşa că au creat ei unul.
Nu puteau să ia la bază un şasiu de Z8, pentru că acele maşini au fost produse în număr foarte mic şi sunt prohibitiv de scumpe azi. Au luat, în schimb un Z4 drept punct de start, pentru că toate dimensiunile cheie, de la ampatament la scheletul caroseriei, sunt foarte apropiate. Restul caroseriei, însă, a fost complet creat de cei doi fraţi, cu modulări aerodinamice şi multă inspiraţie. Toate piesele sunt din fibră de carbon şi chiar dacă vor să amintească de Z8, au mers mai departe şi au reimaginat designul. Au trebuit printate 3D peste 100 de componente diferite.
Motorul de sub capotă e un V8 de 4.0 litri de pe M3 E92, care are acum 4.4 litri datorită măririi cursei cilindrului, prin montarea unor pistoane cu biele mai scurte, forjate. De fapt toate părţile interioare sunt ranforsate acum, inclusiv arborele cotit, iar astfel motorul dezvoltă 450 CP. Şi sună fantastic de frumos, putând fi turat până la 8,500 rpm.
Cei de la Top Gear au scos la o tură de recunoaştere de curând această creaţie, pe nume Smith Oleta. Vezi mai jos cum merge ea şi mai ales cât de savuros sună. Ah, da, preţul ar fi de peste 450 mii dolari SUA şi se vor produce doar 100 de exemplare.
0
1,440
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!