(VIDEO) Acesta e cel mai frumos camion Iveco din Olanda, dedicat filmului Casa del Papel, proaspăt reparat

20 Februarie 2022, 11:14
Redacţia PiataAuto.md
În lumea camioanelor modificate se întâlnesc adeseori creaţii dedicate unor actori renumiţi, sau unor filme notorii şi de obicei întreg designul camionului e făcut să respecte stilul şi subiectul filmului, având uneori chiar şi feţele unor actori aplicate grafic pe camion. Anul trecut, un asemenea camion a fost lansat în Olanda, fiind dedicat renumitului serial Casa del Papel. Mai mult, camionul modificat se baza pe un model Iveco S-Way cu motor de top, iar asta a înaripat foarte mulţi şoferi care conduc sau au condus vreodată camioane Iveco, or, de obicei asemenea modificări substanţiale se practică pe camioane precum Scania sau Volvo.
Ei bine, istoria acestui camion a început extraordinar de frumos. La bază a stat versiunea de top a noului Iveco S-Way, o versiune cu motor Cursor 13,c u 6 cilindri în linie, care dezvoltă 570 CP şi 2,500 Nm. Deci, efectiv, e cel mai puternic motor disponibil pe modelul de top Iveco.
Camionul a fost preluat de către compania Weeda Transport Kludert din Olanda şi a trecut printr-un proces amplu de modificare exterioară şi interioară. A fost vopsit în roşu intens, a primit inscripţii dedicate filmului Casa del Papel, a primit chiar şi feţele câtorva personaje principale din acest film.
Interiorul a fost modificat la fel de amplu, respectând aceeaşi stilistică superbă, asigurând confort, dar fiind totodată şi unic în lume, or, era şi primul camion din lume dedicat acestui film.
În primăvara anului trecut, rezultatul final a fost prezentat publicului din Olanda şi camionul a devenit instantaneu o vedetă în ţara care e şi capitala europeană a camioanelor modificate. A fost chiar publicat şi un video superb, care prezenta camionul în stilul filmului de la care se inspira, dar care arăta şi întreaga muncă sisifică, ce se făcuse la modificarea lui, video pe care-l includem mai jos.
Către sfârşitul lunii iulie, camionul a participat la festivalul Truckstar şi a fost desemnat camionul cu cel mai frumos interior, iar pentru aspectul general a primit locul 2. Totuşi, aceste titluri l-au calificat şi drept cel mai frumos camion Iveco din Olanda în 2021, iar un alt titlu care să-l fi detronat pe acest Iveco deocamdată nu există.
Doar că la puţin timp după ce a strâns laurii publicului, la 16 august 2021 camionul a nimerit într-un accident. Şoferul nu putea face nimic şi nu a fost vinovat, scăpând cu bine, dar camionul a fost avariat, iar mulţi se întrebau dacă acesta va mai putea fi reparat. Au urmat săptămâni de estimare a daunelor şi în septembrie, cei de la Weeda Transport au anunţat că au decis să reînvie gloriosul camion şi vor începe un proces de reparare şi restabilire a lui, care va dura câteva luni bune.
Ei bine, acum, în februarie 2022, cei de la Weeda au anunţat, în sfârşit, că legendarul Iveco a fost reparat şi a revenit la gloria sa deplină. Şi, în maniera lor ingenioasă, au creat un nou video în stilul Casa del Papel, pentru a anunţa frumos revenirea camionului.
Aşadar, vezi mai jos ambele video-uri dedicate acestui Iveco din Olanda, care a devenit deja legendă în mai puţin de 1 an de când a fost creat şi care are deja şi camioane la scară mică, ce se vând în Olanda!
0
13,301
GALERIE VIDEO (2 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!