(VIDEO) Un BMW M3, cu tracţiune spate, învinge detaşat modelul electric BMW i4 M50, cu integrală

22 Februarie 2022, 15:16
Redacţia PiataAuto.md
Fanii maşinilor performante şi savuroase, cu motoare cu ardere internă, fanii modelelor bavareze sadea cu emblemă M au azi un motiv de a jubila. BMW M3 Competition, cu 510 CP sub capotă, scoşi din 6 cilindri în linie, a învins detaşat, la toate capitolele, primul model electrică cu emblemă M, BMW i4 M50.
Iar asta s-a întâmplat chiar dacă BMW i4 M50 are mai multă putere — 544 CP — iar pe deasupra puterea e livrată de două electromotoare, câte unul pe fiecare punte, deci are şi tracţiune integrală! Cu toate asta, actualul M3 Competition, cu 510 CP, cutie automată şi tracţiune spate, l-a învins. Unde e secretul deci?
Parţial e în diferenţa de greutate, M3 cântărind 1,730 kg, în timp ce i4 M50 cântăreşte 2,215 kg, din cauza bateriilor grele. Deci, o diferenţă de aproape jumătate de tonă, iar greutatea lui i4 M50 de fapt e printre cele mai mic pentru modelele electrice germane de talie comparabilă. Dar, pe lângă asta, un alt criteriu la fel de important e perfecţiunea inginerească a noului motor de pe M3, care livrează o curbă într-o progresie linieară de putere şi cuplu până spre linia roşie, iar asta face ca M3 să fie mult mai consistent la performanţa livrată până la viteze ameţitoare, nu doar la start, cum o face modelul electric.
De fiecare dată, în video-ul de mai jos, modelul electric pare să ia un avans în prima clipă, dar acest avans e imediat recuperat de BMW M3. Nu putem să nu ne amintim că în vara lui 2021, atunci când noi am avut un road trip cu BMW M3 prin Germania, Austria şi Elveţia, spuneam despre acest model că este unul din cele mai savuroase modele din zilele noastre, în care ingineria chiar se simte genială şi perfecţionistă, iar condusul — absolut superb, într-un spirit pe care puţine maşini îl mai au în aceste timpuri.

Vezi mai jos această victorie covârşitoare a lui BMW M3 faţă de modelul electric.
0
1,288
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!