(VIDEO) Un pod de 55 ani de pe o autostradă din Germania a fost demolat după ce se descoperise că structura sa e slăbită

7 Februarie 2022, 20:02
Redacţia PiataAuto.md
Dacă ieri menţionam în articolul special despre podul Millau din Franţa că a fost proiectat să reziste 120 de ani, şi au fost comentarii care spuneau că nu e foarte mult, atunci exemplul de azi din Germania arată că durata de viaţă a podurilor obişnuite e mult mai mică. În Franţa de obicei termenul garantat e de 50 de ani, şi se pare că un termen similar l-a avut şi acest pod de pe autostrada A45 din Germania, numit Rinsdorft şi construit în 1967, care a rezistat doar 55 de ani, fiind demolat ieri, 6 februarie.
Podul Rinsdorf, lung de 486 metri şi înalt de 70, a servit traficului mai mult de jumătate de secol, însă inspecţiile din ultimii ani au scos la iveală că structura sa e slăbită şi acesta trebuie înlocuit, iar alături de el s-a şi construit un alt pod, care poate fi văzut în imaginile de mai jos.
Problema autostrăzii A45 din Germania, însă, e mult mai gravă de atât. După inundaţiile de anul trecut, au fost inspectate mai multe poduri, iar unele din ele, precum Rahmede, au fost declarate periculoase şi au fost închise total, ceea ce înseamnă că efectiv traficul de pe autostradă este acum blocat pe secţiunile din apropierea acelui viaduct. Mai mult ca atât, după descoperirile făcute, toate cele 60 de poduri de pe autostradă au fost inspectate, iar concluzia finală a fost copleşitoare: toate 60 trebuie demolate şi construite altele, întrucât toate sunt deja slăbite şi nu mai pot fi exploatate în siguranţă mult timp. Astfel, după demolarea viaductului Rinsdorf de ieri mai urmează alt pod spre demolare la 27 februarie, iar în următorii 5 ani se doreşte demolarea tuturor podurilor de pe această autostradă şi construirea altor noi. Deci, urmează o muncă titanică.
Demolarea de ieri a necesitat 120 kg de explozibil şi totul a fost calculat în aşa fel, încât ruinele să cadă pe o fâşie pregătită, pentru ca acestea să poată fi evacuate rapid. Demolarea a setat totodată şi un record în Germania pentru cel mai înalt pod demolat vreodată. Vezi mai jos cum s-a făcut totul.
0
30,798
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!