Acesta e noul Hongqi H5, concurentul din China al lui Mercedes E-Class şi BMW Seria 5

11 Martie 2022, 11:39
Redacţia PiataAuto.md
Hongqi e o marcă din China ce producea mai demult maşini cu oarecare pretenţii premium, bazate pe platforme din sursele partenerilor internaţionali. Spre exemplu, generaţia precedentă a modelului H5 se baza pe o platformă de Mazda6, dar era alungită pentru a avea 4.94 metri lungime şi a se încadra nu într-un segment al lui C-Class sau Seria 3, ci în cel al lui E-Class şi Seria 5. În ultimii doi ani, însă, Hongqi a început a lansat modele pe platforme proprii, cu un nivel opulent al luxului interior, acestea ajungând să fie poreclite drept adevărate S-Class-uri sau chiar Rolls-Royce-uri din China.
Foto: Hongqi H9, model lansat în 2020, concurent al lui S-Class

Iar aici ne referim atât la sedanul mare H9, cât şi la SUV-ul electric E-HS9, ambele dovedindu-se nişte maşini cu adevărat impresionante. Ei bine, acum pe aceeaşi cale a ingineriei proprii şi a luxului mult mai consistent păşeşte şi noul sedan H5, care a fost dezvăluit în primele imagini de prefaţare, dar fără detalii complete, care sunt ţinute în secret până la salonul auto de la Beijing din aprilie.
Imaginile prezentate sunt nişte colaje digitale demodate, unde H5 a ajuns să fie pus şi pe fundalul unui vulcan erupt şi a urmelor de lavă, dar cel puţin acestea arată designul maşinii. Un element interesant şi original sunt fâşiile LED care merg în jos de la blocurile optice, pe conturul calandrului. Acesta din urmă e mare şi impozant, la fel ca şi la cele două modele recente, despre care vorbeam mai sus.
La fel de asemănător e şi designul posterior, H5 mergând cumva după filosofia Mercedes de a crea modele mai compacte care să replice formele şi stilul navei amiral. Aşadar, şi H5 e un H9 mai mic.
Despre motorizări nu se ştie prea multe, decât că va exista şi o versiune plug-in hibridă, cu un motor de 1.5 litri. Presa din China estimează că va exista şi un motor turbo de 2.0 litri, pe benzină.
După primele imagini publicate aseară, au apărut şi imagini spion din interiorul fabricii, care arată şi interiorul acestui nou model din China. Din ele putem vedea un display mare vertical pe consola centrală şi un alt display orizontal în zona volanului, cu rol de afişare a cadranelor de bord.
De asemenea, a fost publicată şi o imagine brută cu exteriorul noului sedan din China.
1
6,293
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!