Cum arată un camion DAF XF, modificat în Olanda să ofere confortul unui apartament la bord

12 Martie 2022, 16:24
Redacţia PiataAuto.md
Cei mai mulţi pasionaţi de camioane adoră ideea de a avea un camion modificat cu iscusinţă, pentru a beneficia de condiţii cu adevărat superbe la bord, or, şoferii acestora petrec săptămâni întregi uneori la bordul camionului, atât orele de muncă, cât şi cele de pauză şi odihnă. Doar că puţini dintre şoferi au şansa să muncească în companii care admit asemenea personalizări sau chiar le finanţează. Iar atunci când unele camioane ajung să fie modificate frumos, de obicei se optează pentru mărci de top, precum Scania, Volvo sau Mercedes. DAF, de cealaltă parte, e văzut de obicei ca o opţiune mult mai raţională şi mai practică, aşa că puţini sunt cei care se încumetă să trimită un camion DAF într-un atelier de personalizare.
Un renumit atelier din Olanda, însă, pe nume VAEX, a anunţat că a desăvârşit de curând personalizarea unui DAF nou nouţ, cu doar 140 km pe odometru, fabricat în 2022. E vorba de un DAF XF FTS — un cap tractor cu cabină ce dispune de spaţiu de dormit.
DAF-ul despre care vorbim e echipat cu un motor în 6 cilindri de origine Paccar, de 12.9 litri, care dezvoltă 530 CP, fiind cuplat la o cutie automată ZF Traxon.
Camionul a primit câteva modificări la exterior, care i-au schimbat simţitor aspectul. Lumini adiţionate, inserţii aerodinamice, abţibilduri — toate l-au transformat într-un camion neaşteptat de stilat. Pe lângă asta, camionul a mai primit şi guri de eşapament verticale, până deasupra cabinei.
Modificări şi mai substanţiale s-au făcut la interior. Scaunele fost tapiţate cu piele fină, la fel ca şi planşa de bord, iar zona din spatele lor a devenit un adevărat dormitor comod, cu o ambianţă mult mai plăcută decât cea oferită standard.
S-au montat elemente moi, acoperite cu material textil şi în zona plafonului, dar şi draperii care se asortează cu ambianţa apartamentului de la bord.
Într-un cuvânt, acest camion DAF nu mai lasă acum nici o impresie de austeritate şi raţional, ci a devenit un camion pregătit să o ofere confortul unui mic apartament la bord pentru cel ce va munci cu el.
0
6,043
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!