După scufundarea navei Felicity Ace, plină cu maşini, au apărut pretinşi scafandri, care propun să le recupereze de pe fundul oceanului

8 Martie 2022, 09:44
Redacţia PiataAuto.md
Săptămâna trecută anunţam că nava Felicity Ace — cea care a ars începând cu 16 februarie în Oceanul Atlantic, lângă insulele Azore, având la bordul său aproape 4,000 de maşini, inclusiv, electrice — s-a scufundat într-un final, ajungând pe fundul oceanului, cu tot cu cele 4 mii de maşini la bord, printre ele numărându-se exemplare Lamborghini, Porsche, Bentley, Audi şi VW. La scurt timp după scufundare, au apărut şi pretinşi scafandri, care au început a contacta proprietarii celor mai scumpe maşini, propunându-le recuperarea de pe fundul oceanului.
Fireşte, e vorba de escroci care încearcă a-i induce în eroare pe proprietari într-un mod penibil, deşi proprietarii nu suportă nici o pagubă în situaţia creată, uzinele urmând să producă alte maşini identice, iar costurile urmând a fi acoperite de compania de asigurări. Totuşi, tentative ale escrocilor au existat, despre una din ele anunţând youtuber-ul Matt Farrah, care-şi comandase un Porsche 718 Spyder şi care anunţase public că maşina sa, aşteptată de mult timp, se afla pe acea navă. Şi se pare că pretinşii scafandrii i-au ţintit tocmai pe cei care au anunţat public că maşinile lor se aflau pe navă, trimiţându-le mesaje prin care propun recuperarea acelor maşini de pe fundul mării.
În mesajul primit de Matt Farrah, de exemplu, autorii îi spun că sunt scafandri profesionişti şi că îi pot recupera multaşteptatul Porsche de pe fundul oceanului, „minimizându-i” pierderea astfel cu 10-20%, deşi nu prea e clar ce anume au în vedere. E cert, însă, că escrocii au zis că au nevoie de mulţi bani pentru operaţiune — 100 mii dolari în avans, pe care n-ar trebui să-i plătească proprietarul, ci ar trebui să convingă compania transportatoare să o facă, iar deja fiecare proprietar care doreşte să-şi scoată maşina de pe fundul oceanului ar trebui să plătească munca scafandrilor, câte 1,000 dolari pe zi de om, cu plata cheltuielilor adiţionale logistice. Într-un cuvânt sume mari, pe care orice proprietar n-ar avea de ce să le plătească şi n-ar avea cum să facă uz de un bun care încă nu-i aparţinea lui, chiar dacă l-a comandat.
Bineînţeles, nimeni n-a luat în serios aceste mesaje, iar Farrah le-a publicat pentru a-i anunţa şi pe alţii să nu cadă în plasa escrocilor. Cel mai probabil, acele maşini vor rămâne încă multă vreme pe fundul oceanului.
0
31,499
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!