Primele utilaje Starlink, promise de Elon Musk, au ajuns în Ucraina, iar viteza de internet e decentă

1 Martie 2022, 09:10
Redacţia PiataAuto.md
Duminică noaptea, Elon Musk a anunţat că a repoziţionat sateliţi Starlink deasupra Ucrainei şi a activat serviciul de internet prin satelit, asigurat de reţeaua Starlink, pentru Ucraina. În articolul de duminică explicam cum funcţionează internetul Starlink şi arătam de ce utilaje fizice e nevoie pentru a putea recepţiona — o antenă de satelit, un modem/decoder şi câteva cabluri, toate incluse de obice într-un set numit Starlink kit. Spuneam atunci că importanţa unui asemenea serviciu e faptul că asigură conexiune rapidă de internet, care nu depinde de cabluri fizice trasate terestru şi nu depinde de turnurile şi antenele de telefonie mobilă, care asigură în mod normal conexiunile de internet mobil.
Ei bine, aseară Mykhailo Fedorov, ministrul transformării digitale din Ucraina, tot el cel care i-a solicitat lui Elon Musk activarea acestui serviciu, a anunţat că utilajele Starlink, acele cutii cu Starlink kit, au ajuns în Ucraina şi a şi publicat pe Twitter imaginea de mai sus, cu un camion din Ucraina, încărcat cu asemenea kit-uri, anunţând scurt: „Starlink este aici”.
La câteva minute distanţă unul din inginerii IT din Ucraina, Oleg Kutkov, a publicat şi o imagine cu testarea vitezei sistemului Starlink în Ucraina — 136 .76 Mpbs download şi 23.93 Mbps upload. Acesta a anunţat că rezultatele testului au fost obţinute în Kiev, cu o antenă plasată pur şi simplu în exterior, fără mari ajustări, şi i-a mulţumit echipei SpaceX pentru ajutor.
Foto: Componentele incluse în Starlink kit, necesare pentru recepţionarea semnalului de internet de la reţeaua de sateliţit Starlink
Foto: Unul din sateliţii Starlink
0
1,280
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!