(VIDEO) Acesta e un camion Peterbilt 359 din SUA atât de puternic, încât îşi ridică roţile faţă când accelerează

8 Martie 2022, 11:01
Redacţia PiataAuto.md
Dacă vorbim de camioanele de serie, aşa cum ies ele din uzină, în prezent cel mai puternic camion din lume e Scania S770, cu un motor V8 de 770 CP, unul din exemplarele căruia noi l-am filmat în Chişinău, împreună cu impresiile proprietarului său norvegian. Dar când vorbim de camioane americane, foarte mulţi proprietari şi şoferi din SUA adoră să-şi modifice camioanele.
De obicei, modificările ţin în primul rând de confort şi spaţiul din cabină, pentru a crea ambianţa unei adevărate case la bord. Dar sunt şi dintre cei care-şi modifică şi motorul, la puteri mai mari. Camionul verde de mai jos, însă — un legendar Peterbilt 359 — a fost modificat până la o putere absolut incredibilă, de 3,000 CP! Da, tocmai 3,000 CP pe un camion.
Fireşte, asemenea putere a fost posibilă doar datorită unei reconstrucţii totale a motorului său, cu supraalimentare. Şi în rezultat, camionul s-a transformat într-un adevărat bolid de curse, venind să-şi măsoare performanţele cu alte camioane modificate. Dar cei 3,000 CP s-au dovedit a fi practic invincibili, chiar şi pe un camion mare şi greu. Mai mult ca atât, duelurile de mai jos se fac şi cu camioanele cu remorci încărcate, iar în asemenea momente, puterea uriaşă ajunge să răsucească tocmai şi cadrul camionului, ridicând roţile faţă în sus! E o privelişte incredibilă, eclipsată doar de fumul negru care iese din ţevile de eşapament ale acestor camioane modificate în SUA. Vezi totul mai jos.
1
8,712
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!