(VIDEO) Duel între un SUV electric de la BMW şi unul cu motor V8, X7 M50i şi iX 50

3 Martie 2022, 15:33
Redacţia PiataAuto.md
BMW X7 e cel mai mare SUV în gama BMW, iar motorizarea X7 M50i e cea puternică dintre toate, disponibile pentru acest model, venind cu un delicios V8 sub capotă, de 4.4 litri, cu 530 CP la activ. E un model mare şi totodată performant, dar şi savuros în condus datorită unei suspensii mai ferme, care să corespundă modelelor M Performance. Dar cum se compară performanţele acestuia în raport cu un SUV de talie comparabilă, dar electric, tot de la BMW?
Fireşte, vorbim de BMW iX 50, versiunea cea mai puternică a SUV-ului electric de top din gama bavareză. De fapt, sistemul de propulsie electrică a acestui SUV totalizează o putere mai mică decât cea de pe X7 M50i. BMW iX 50 are 523 CP la activ. Cuplul, însă, e mai mare — 765 Nm faţă de 750 Nm la motorul V8 pe benzină. E interesant că şi greutatea celor două modele e apropiată — 2,490 kg pentru X7 şi 2,520 kg pentru iX, deci doar 30 kg diferenţă!
Cine poate câştiga, deci? Ei bine, modelul electric a câştigat. Şansele păreau oarecum egale, dar în viaţa reală victoria a fost una detaşată, fără a lăsa loc de îndoieli. Vezi totul în video-ul de mai jos.
0
2,011
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!