În Cuba se atestă un deficit de piese de schimb Lada, după valul de sancţiuni impuse Rusiei

5 Aprilie 2022, 14:48
Redacţia PiataAuto.md
Valul de sancţiuni internaţionale, impuse Rusiei în contextul războiului din Ucraina, are ca efect nu doar lipsa de componente pentru fabricarea maşinilor la fabricile din Rusia. În Cuba, spre exemplu, o ţară în care automobilele Lada au fost de-a lungul deceniilor printre singurele care se mai vindeau, a început acum să se ateste o lipsă de piese de schimb pentru automobilele Lada, inclusiv pentru cele vechi.
În Cuba ar exista între 80 mii şi 100 mii de automobile Lada care mai circulă pe drumuri. Anterior, piesele de schimb pentru maşini erau exportate din Rusia direct în Cuba. Acum, însă, cum nici în Rusia nu se ajung piese de schimb, iar altele noi nu pot fi importate, nu mai există stocuri suficiente pentru a mai exporta şi în Cuba.
În rezultat, cei din Cuba s-au pomenit într-o lipsă acută de piese. Iar problema e şi mai mare, întrucât mecanicii cubanezi foloseau adesea piese de Lada sau UAZ şi la reparaţia altor maşini vechi, inclusiv din cele americane, mecanicii din Cuba fiind renumiţi în tot soiul de metamorfoze tehnice pentru a face acele maşini de 60 de ani să-şi continue mişcarea.
0
1,471
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!