Un Mercedes-Benz 560 SEC, aşa cum era el nou acum 31 de ani, scos la vânzare în zilele noastre în Germania

7 Aprilie 2022, 20:54
Ilie Toma
Despre Mercedes-Benz din generaţia W126 se spune adeseori că a fost unul din cele mai temeinic proiectate automobile, fiind totodată unul din modelele în care overengineering-ul şi durabilitatea s-au înţesat de minute cu performanţele fascinante şi tehnologia. Iar coupe-urile, cu indicele C126 au dus şi mai sus standardul performanţelor şi a plăcerii supreme în condus.
Adeseori ajungem să admirăm asemenea modele care au reuşit să ajungă până în zilele noastre într-o stare admirabilă. Pe ici, pe colo, de după micile urme ale timpului, se poate vedea strălucirea şi genialitatea originală a acestui Mercedes glorios, dar cum ar fi să poţi cumpăra în zilele noastre un exemplar într-o formă foarte apropiată de cea în care era nou, acum mai bine de 30 de ani? Ei bine, tocmai un asemenea Mercedes a fost scos la vânzare în Germania.
E un Mercedes 560 SEC, produs în anul 1991, deci în ultimul an de producţie a acestui model. Iar motorul din acest an e unul cu catalizator, care scoate 279 CP şi 430 Nm din cei 5.6 litri V8 ai săi. Era suficient pentru a accelera maşina asta de la 0 la 100 km/h în numai 7.2 secunde şi de a o duce până la o viteză de 242 km/h.
Dar astea sunt lucruri valabile pentru toate exemplarele 560 SEC din ultima lor ipostază. Maşina despre care, vorbim azi, însă, e mult mai specială prin faptul că e într-o stare de aproape nouă, având pe odometrul său doar 7,390 km! Deci, practic a trecut doar rodajul şi atât!
Maşina a fost ţinută într-o colecţie a unui japonez de la achiziţia sa şi până de curând, în condiţii absolutiste de hală la umiditate corectă, şi rulată din când în când doar pentru a-şi păstra starea impecabilă, anume aşa adunând maşina cei 7,390 km de pe bord. Tocmai de asta, caroseria are încă luciul original, e complet lipsită nu doar de rugină, ci şi de orice urmă de uzură. O maşină care a rămas a fi nouă de 31 ani încoace, ce mai!
De fapt, acest Mercedes are până şi anvelopele originale cu care a ieşit din uzină, iar la interior încă se simte miros de maşină nouă, întrucât ea a fost păstrată în spaţiu ventilat, fără umiditate care să-i fi adăugat senzaţii de îmbâcsire.
La fel de impecabile şi cristaline sunt şi blocurile optice, de o transparenţă perfectă, aşa cum erau ele la ieşire din uzină, cu tot cauciucul din jurul lor păstrat într-o stare perfectă. Iar starea acestui cauciuc sugerează şi despre starea conductelor de cauciuc ale maşinii, dar şi ale garniturilor motorului.
Ei bine, acest Mercedes-Benz 560 SEC teleportat în stare de nou până azi are şi un preţ pe măsură. Se cer 138,500 euro pe el în Germania azi, în starea de nou pe care-l vedem. Dar, la cât de excepţional e, cu siguranţă de vor găsi pasionaţi care vor plăti cu plăcere acest preţ pe el, primind în schimb un Mercedes legendar, în motorizarea sa de top absolut, şi pe deasupra păstrat practic nou timp de 31 ani!
1
3,771
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!