(VIDEO) Întrecere între Ferrari, Lamborghini şi Porsche, toate cu tracţiune spate, pe asfalt uscat

9 Aprilie 2022, 14:32
Redacţia PiataAuto.md
Supercar-urile moderne cu tracţiune integrală sunt tot mai răspândite, dar se zice că cele mai puritane în senzaţiile de condus rămâne a fi cele cu tracţiune spate, eventual în ediţii focusate la maxim spre sportivitate. Ei bine, şi Ferrari, şi Porsche şi Lamborghini au asemenea modele de vârf, iar acestea au fost puse alături între întrecere. Şi pentru ca să existe scuza lipsei de aderenţă pe asfaltul ud britanic, întrecerea s-a desfăşurat într-o zi uscată, pe asfaltul unui aeroport din Marea Britanie.
Cele trei maşini aliniate la start au fost Lamborghini Huracan STO, cu un V10 aspirat natural, de 5.2 litri, care scoate 640 CP şi 565 Nm, alături un Porsche 911 GT3 cu un boxer de 4.0 litri în 6 cilindri, cu 510 CP şi 470 Nm, şi alături de un Ferrari 488 Pista, cu un motor de 488 cm cubi per cilindri, cu arhitectură V8, ceea ce rezultă în 3.9 litri, turboaspirat, cu 720 CP şi 770 Nm. Toate trei maşini au greutăţi apropiate, între 1,435 şi 1,485 kg.
Aşadar, Lamborghini şi Ferrari au fost foarte apropiate, în timp ce Porsche a rămas vizibil mai în spate, cu puterea sa simţitor mai mică. Dintre cele două modele italiene, însă, tot Ferrari a învins, chiar dacă s-au făcut trei încercări şi ultima dintre ele a fost foarte strânsă. Aceeaşi ordine în clasament a fost stabilită şi la întrecerea cu start din mişcare.
Vezi totul în video-ul de mai jos, pe care e preferabil să-l urmăreşti cu sunet, pentru a savura şi acustica celor 3 motoare superbe.
0
3,805
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!