Au început reparaţiile, promise pe bulevardul Dacia din Chişinău, însă nu va avea loc o reparaţie capitală

5 Mai 2022, 09:19
Redacţia PiataAuto.md
Primarul Chişinăului anunţase la începutul acestui an că bulevardul Dacia din Chişinău ar urma să intre într-un proces amplu de reparaţii în acest an, or, această stradă e una din cele mai circulate şi principale din capitală, dar totodată pe parcursul ultimilor 30 de ani nu a fost niciodată reparată capital, ci doar plombată, punctat sau pe suprafeţe mai mari. Reparaţia promisă a demarat acum, iar pe partea carosabilă ea se va rezuma tot doar la plombare, efectiv.
Lucrările au început ieri noapte, iar startul lor a fost anunţat tot de primar. Doar că întreg proiectul presupune iniţial roaderea zonelor afectate de către cei de la regia Exdrupo, după care acele zone vor fi plombate. Nu va fi vorba deci de scoaterea integrală a asfaltului şi aplicarea unui nou strat integru de asfalt, sau de alte lucrări mai profunde.
Primarul menţionează că ulterior se va aplica un strat de „Slurry Seal” pe întreaga stradă. Efectiv, e un strat subţire de mixtură asfaltică, aplicată deasupra, pentru a nivela crăpăturile şi gropile şi a constitui un soi de strat de uzură. Poate avea aditivi de polimeri, care ar trebui să facă acest strat mai rezistent la schimbări de temperatură. Compoziţia exactă care va fi aplicată pe bulevardul Dacia nu a fost anunţată.
Trotuarele late ale bulevardului ar putea beneficia de lucrări mai ample. De asemenea, strada va beneficia şi de un nou sistem de iluminare.
0
1,322
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!