Aceasta e o Alfa Romeo cu design clasic şi substrat tehnic modern de 540 CP, lansată de un atelier din Germania

7 Iunie 2022, 10:46
Redacţia PiataAuto.md
În timpurile noastre, când maşinile sunt tot mai limitate în zgomot, cilindree şi emoţie de design, tot mai mulţi îşi aruncă privirile spre formele modelelor legendare, clasice. Tocmai de asta, tot mai multe companii concep şi lansează tot soiul de variaţii ale maşinilor clasice cu substrat tehnic modern, fie electric, fie cu ardere internă. Maşina pe care o vedem în imagini a fost creată de un atelier din Germania, numit Emilia Auto, şi se bazează pe clasica Alfa Romeo GT Coupe ca design.
Formele îi sunt redesenate, însă, de un condei din zilele noastre, care a vrut ca această creaţie să fie percepută diferită de cea originală, ca o inspiraţie modernă cu elemente retro fastuoase. Tocmai de asta şi lungimea a crescut un pic, şi lăţime, aripile fiind acum evazate, atât pentru răcirea mai bună a motorului, cât şi pentru a adăposti roţi mult mai late.
Motorul de sub capotă e tot unul de Alfa Romeo, dar vine din zilele noastre. Mai exact, acolo e montat propulsorul V6 turbo de 2,9 litri de pe Giulia Quadrifoglio, puterea căruia a fost adusă la 540 CP.
Interiorul e desenat în linii la fel de clasice, dar va avea şi un sistem multimedia cu display de 8,8 ţoli. Atelierul german a preluat deja primele comenzi şi a început pregătirea pentru producţia în serie mică a acestei bijuterii, dar primii clienţi îşi vor primi maşinile abia anul viitor. Iar preţul e exorbitant, pornind de la 400 000 euro.
Însă, pentru aceşti bani viitorii proprietari vor avea o Alfa Romeo clasică şi totodată modernă şi hi-tech, o combinaţie care promite a fura priviri şi urechi când trece pe stradă, iar la volan promite să ofere o senzaţie de condus sinonimă cu fericirea.
0
4,577
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!