Sony şi Honda creează o nouă companie auto, producătoare de maşini electrice

17 Iunie 2022, 11:41
Redacţia PiataAuto.md
Sony jonglează de mai mult timp cu ideea de a produce maşini electrice, prezentând chiar şi două concepte până acum. Şi, deoarece maşinile electrice sunt compuse mult mai mult din electronică, soft şi tehnologii decât din mecanică, ideea de a produce maşini e atractivă pentru mai multe companii de tehnologie, inclusiv cei de la Apple sondând terenul. Ei bine, Sony a decis că e nevoie, totuşi, şi de experienţă pe partea mecanică şi a încheiat un acord cu Honda pentru a crea o nouă companie auto.
Noua companie se va nume Sony Honda Mobility şi va fi fondată în acest an, planificând să înceapă startul vânzărilor în anul 2025. Cele două companii — Honda şi Sony — vor aduce în noua entitate expertiza uriaşă pe care o au ambele în domeniile lor: Honda vine cu experienţa construcţiei de caroserii, suspensii, reglementări de emisii şi ecologie, mentenanţă de service, iar Sony vine cu tehnologii de senzori, imagine, telecomunicaţii şi electronică.
Cei doi producători niponi, care şi-au unit forţele acum, nu au dat detalii despre cum se vor numit viitoarele automobile, deci nu ştim dacă va fi vorba de o marcă nouă, sau o combinaţie gen Sony-Honda. Aceştia n-au dat detalii nici despre o eventuală platformă tehnică de Honda, care ar putea fi folosită, dar cel mai probabil vor fi dezvoltate platforme noi care să se încadreze în filosofia de design prefaţată de conceptele Sony prezentate anterior.
Noul parteneriat ar putea-o avantaja şi pe Honda, care a fost un pioner în dezvoltarea de tehnologie hibridă, dar e foarte lentă în a adopta propulsia pur electrică. Respectiv, noile modele electrice, dezvoltate împreună cu Sony, ar putea fi soluţia ideală de a accelera această tranziţie spre mobilitate electrică.
0
1,468
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!