(VIDEO) Acesta e Polestar 3, viitorul SUV electric cu autonomie de 600 km, creat de suedezi

8 Iunie 2022, 10:47
Redacţia PiataAuto.md
Cândva, când vorbeam de Polestar, spuneam că e o divizie a Volvo, dar acum Polestar are deja statut de marcă aparte şi de companie separată, deşi e în continuare parte din acelaşi grup. Şi e clar că modelele Polestar sunt deja toate electrice, chiar dacă primul dintre ele a avut şi un range extender. Ieri suedezii au prefaţat şi modelul Polestar 3, care e un SUV electric, cu o autonomie de 600 km.
Suedezii s-au simţit obligaţi să motiveze de ce lansează un SUV, dar, într-o lume a mobilităţii electrice, este de fapt bizar de ce n-au făcut-o până acum, întrucât e segmentul unde vânzările sunt printre cele mai profitabile pentru producători. Iar Polestar 3 va veni cu toate atributele necesare, de la o autonomie mare până la două motoare, pe fiecare dintre punţi, pentru a avea tracţiune integrală. Mai mult ca atât, deşi acum lansează Polestar 3, suedezii au anunţat deja că-n 2023 vor mai lansa un SUV mai mic, care se va numi Polestar 4, iar în 2024 vor mai lansa un GT coupe cu 4 uşi, care se va numi, fireşte, Polestar 5.
Producţia de serie a SUV-ului prefaţat acum, Polestar 3, va demara la începutul anului 2023. Deocamdată suedezii n-au dezvăluit alte date tehnice mai detailate despre putere sau capacitate a bateriei. Vezi mai jos şi un scurt video publicat de Polestar.
2
5,079
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!