(VIDEO) Acesta e un VW Golf IV R32 din Germania, care poate atinge 332 km/h

9 Iunie 2022, 21:04
Redacţia PiataAuto.md
Atunci când vezi un VW Golf IV în faţă, ai cumva impresia celei mai obişnuite şi practice maşini, care era bună în esenţă, dar de la care nu aştepţi excese de performanţă. Desigur, au existat versiuni GTI şi chiar o versiune R32 cu motor VR6, dar şi acolo, performanţa e cumva în dozaj pământesc. Un Golf IV din Germania, însă, a lăsat e curând publicul fascinat, reuşind să atingă 332 km/h.
E un Golf R32, model care avea un motor cu 6 cilindri, de 3,2 litri. A fost primul model cu cutie cu ambreiaj dublu, iar puterea originală era de 241 CP. Maşina beneficia de un sistem de tracţiune integrală cu diferenţial Haldex şi putea avea şi o cutie manuală. Pe atunci, atingea prima sută în 6,6 secunde, iar viteza maximă era specificată la 246 km/h.
Maşina care a fascinat recent publicul din Germania, însă, are o turbină imensă sub capotă şi modificări substanţiale la transmisie, inclusiv pentru rapoartele finale, or, altfel n-ar fi reuşit să atingă asemenea performanţe. Proprietarul său spune că motorul a indicat puţin peste 1.000 CP putere şi 1.200 Nm cuplu maxim. Şi a avut două încercări de a accelerări intense, în ambele cazuri trecând de peste 300 km/h cu uşurinţă, iar în cea de-a doua încercare a atins 332 km/h! Dintr-un Golf IV!
Vezi totul în video-ul de mai jos.
0
2,853
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!