(VIDEO) O încercare şmecheră de a se strecura într-un sens giratoriu din Chişinău a dus la un accident, iar fără o cameră de bord ar fi dificil de a deduce scenariul

20 Iunie 2022, 08:45
Redacţia PiataAuto.md
Sunt unele accidente care, văzute în poziţia finală a automobilelor, lasă o anumită impresie şi te duc inevitabil cu gândul la un anumit scenariu. Este şi cazul accidentului produs în sectorul Ciocana din Chişinău acum 3 zile, la sensul giratoriu de la străzile Alecu Russo şi Mircea cel Bătrân. Aparent, un SUV alb ieşea de pe sensul giratoriu şi a frânat într-o situaţie de trafic, iar din spate a fost lovit de un microbuz de rută. Singurul vinovat care ne poate veni în minte, aparent, ar fi şoferul de microbuz. Dar totul s-a întâmplat niţel altfel, iar scenariul ar fi dificil sau chiar imposibil de demonstrat în lipsa unei camere de bord.
Foto: Poziţia finală a automobilelor

De fapt, SUV-ul alb nu se afla pe sensul giratoriu şi nu beneficia de prioritate. El venea din aceeaşi direcţie ca şi microbuzul albastru, Mercedes Sprinter. A încercat să se strecoare şmecher în sensul giratoriu pe o traiectorie nefirească, de pe banda stângă, intrând mai devreme decât ceilalţi, pentru a vira brusc dreapta şi a pretinde la prioritate ca şi cum se afla deja pe sensul giratoriu de ceva timp, iar cei care vin dinspre Mircea cel Bătrân ar fi obligaţi să-i cedeze trecerea. Dar, efectiv, ceea ce a făcut SUV-ul alb poate fi calificat ca provocarea unui accident prin virarea la dreapta de pe banda extremă stângă, iar prioritatea de pe sensul giratoriu nu i se aplică în acest sens. E exact cum într-o intersecţie cu trei benzi, de exemplu pe Ştefan cel Mare, cineva ar vira dreapta de pe banda stânga şi ar fi lovit de cel de pe banda din mijloc. Vinovat ar fi cel care virează de pe banda greşită şi efectiv a creat situaţia.
Prin urmare, nu ştim exact concluzia la care a ajuns poliţia în acest caz, însă cu siguranţă acest accident nu e ceea ce pare la prima vedere, ci mai degrabă o încercare şmecheră de strecurare în trafic, care nu s-a încununat cu succes, în mare parte pentru că şoferul de troleibuz nu a vrut să-i cedeze trecerea şoferului de pe SUV-ul alb, pentru că nu era obligat să o facă.
Vezi întreaga situaţie în video-ul de mai jos.

Sursa video: Facebook / grupul Accidente rutiere Republica Moldova / Sergiu Axenti
0
12,920
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!