Importul tractoarelor şi motocultoarelor în Moldova va fi scutit de accize vamale, indiferent de vârsta vehiculelor

25 Iulie 2022, 10:09
Redacţia PiataAuto.md
Guvernul Republicii Moldova a aprobat un proiect de lege prin care se anulează total accizele vamale la importul tractoarelor agricole şi forestiere, dar şi al motocultoarelor. Anularea accizelor ar trebui să faciliteze importul tehnicii vizate şi să micşoreze preţul final pentru fermieri. Doar că tehnica vizată este cea de o vârstă destul de înaintată.
Şi asta pentru că până acum, importul tractoarelor era şi aşa scutit de accize vamale, însă doar pentru cele cu o vârstă de până la 20 de ani. Doar tractoarele de la 21 de ani şi mai vechi erau obligate să plătească accize vamale de 10 lei per cm cub, cele de la 24 la 26 ani plăteau 20 lei per cm cubi, iar cele de la 27 ani şi mai vechi plăteau 60 lei per cm cub. Deci, de facto, de noile facilităţi vor beneficia doar tractoarele de 21 de ani şi mai vechi.
La motocultoare situaţia era similară, doar că erau scutite de accize cele cu o vârstă de până la 12 ani, accizele fiind plătit de la 13 ani vechime şi mai mult. Acum toate categoriile de vârstă vor fi scutite de accize.
0
5,547
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!