(VIDEO) Cât de complicat e să se schimbe cutia automată a unui BMW M5 E60 pe una manuală

28 Iulie 2022, 14:01
Redacţia PiataAuto.md
BMW M5 E60 e acel model savuros, cu cel mai mare număr de cilindri din istoria unui BMW M, adică 10 la număr, în formă de V. E un motor extraordinar, cu peste 500 CP, dar totodată e renumit pentru a fi pretenţios la maniera în care trebuie îngrijit. Iar cutia de viteze automată era una pe măsură de pretenţioasă, deşi ingineria sa îi conferea abilităţi de schimbare fulgerătoare a treptelor. Aşa că unii proprietari ai BMW-ului M5 mai vârstnice ajungeau uneori să se întrebe dacă nu cumva schimbul pe o cutie manuală ar putea spori fiabilitatea.
Totuşi, BMW-urile M5 E60 s-au produs în număr mult mai mic cu cutie manuală, aşa că şi găsirea unei cutii la mâna a doua poate fi o problemă. Există o soluţie de alternativă, însă, prin folosirea unei cutii manuale de pe BMW M3 E92, care e aproape identică la nivel de construcţie şi rezistă inclusiv motorului V10. Trebuie adaptate doar braţele levierului.
În video-ul de mai jos un BMW M5 V10 trece prin exact un asemenea transplant de cutie de viteze, renunţând la vechea transmisie automată în favoarea unei manuale de pe E92. Iar întregul proces cu toate lucrările componente, sunt demonstrate şi explicate, astfel încât putem vedea cum se face un asemenea schimb şi cât de complicat e în cazul unui model clasic BMW M.
0
2,138
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!