(VIDEO) O Lada Niva şi o Dacia Duster încearcă o urcare dificilă, departe de asfalt, în România

31 Iulie 2022, 09:58
Redacţia PiataAuto.md
O situaţie curioasă, surprinsă recent la o ieşire a pasionaţilor de offroad din România, ilustrează o Lada Niva, cu modificări consistente pentru offroad, încercând să abordeze o urcare foarte dificilă din cauza unghiului mare şi solului nisipos de pe ea, întretăiată cu pietre şi rădăcini de copaci, care fac aderenţa şi mai dificilă. Apoi, pe aceeaşi urcare, dar pe o traiectorie alăturată, urcă şi o Dacia Duster, pregătită şi ea cu modificări consistente.
Totuşi, Lada Niva face mult mai mult efort pentru urcarea sa. Roţile pierd aderenţă, maşina se afundă la un moment dat, după care a trebuit să o ia de la început, coborând înapoi la bază şi acroşând şi două pietre mari. După asta, a urmat o urcare cu motorul turat la linia roşie şi foarte mult efort nu tocmai perfect direcţionat, dar urcarea îi reuşeşte într-un final celui de la volanul Nivei. Mulţi ar putea comenta că o Niva de stoc ar fi putut urca poate mai bine dealul, datorită anvelopelor mai înguste, sau că ar fi trebuit conectat un alt regim de condus, sau multe alte sugestii. Dar e cert că maşina a urcat.
În paralel, însă, o Dacia Duster, modificată şi ea, a urcat panta o dată, până la un obstacol de pietre şi pare să o fi făcut mult mai uşor, mai puţin dramatic şi cu efort mai bine transpus pe asfalt. Aşa că sunt multe lucruri ce pot fi discutate aici — e mai bună Dacia Duster în asemenea offroad, e mai bun sistemul 4x4 al lui Duster, mai bune anvelopele şi aderenţa, sau abilităţile de condus? Sau dimpotrivă, de fapt Niva a avut o traiectorie mai grea şi a trecut mai bine şi mai sus.
Vezi totul în video-ul de mai jos.
0
24,884
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!