Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Pentru a avea opţiunea de condus autonom FSD Tesla proprietarii vor trebui să plătească 15 mii dolari

24 August 2022 - 11:21
Redacţia PiataAuto.md
Dacă până acum unele opţiuni super speciale din lumea auto ajungeau să coste 9-12 mii dolari, atunci ultima actualizare a sistemului de condus autonom al Tesla a adus şi o creştere semnificativă de preţ, până la 15 mii dolari. Atât vor trebui să plătească în plus, faţă de preţul maşinii, cei care îl vor bifa.
E curios că primele ipostaze ale sistemului erau vândute pentru 3.000 dolari, apoi au crescut gradual sub pretextul perfecţionării sistemului şi a schimbării tipurilor de senzori. În ultima perioadă, sistemul FSD ajunsese să coste 12.000 dolari, iar acum creşterea cu încă 3.000 a sistemului i-a făcut deja până şi pe cei mai mari fani Tesla să se întrebe dacă nu cumva preţul a întrecut orice limite raţionale, mai ales că multiple exemple (cazul tramvaiului şi cazul drumului de munte) demonstrează că acest sistem încă nu e capabil de condus cu adevărat autonom şi oricum trebuie urmărit din motive de siguranţă.
Elon Musk declarase anterior că adevărata valoare a sistemului FSD e undeva spre 100.000 dolari, nu în cost de producţie, ci în valoarea a ceea ce oferă, ca produs intelectual. Aşa că, se pare că şi pentru 15.000 dolari, proprietarii ar trebui să rămână impresia că au cumpărat ceva la preţ de chilipir.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter