(VIDEO) Doi fraţi din Cehia deţin 14 camioane Tatra 6x6 moderne, care muncesc în fiecare zi

11 August 2022, 13:37
Redacţia PiataAuto.md
Pentru ca un producător de camioane să prospere într-o ţară, acesta trebuie să se bucure de încrederea oamenilor din patria sa, pe de o parte, iar de pe altă parte să livreze produse competitive şi durabile, pentru a nu dezamăgi acea încredere. Producătorul ceh de camioane Tatra e pe linie de creştere în ultimii ani, după renaşterea în proprietate cehă, iar cererea crescândă de camioane modele din gama sa e asigurată inclusiv de cumpărători din interiorul ţării, precum cei doi fraţi Musil, despre care vorbim azi, care deţin 14 camioane Tatra în prezent.
Martin Musil, fondatorul companiei spune că a început cu un camion vechi, acum mai bine de 20 de ani, iar în 2003 şi-a cumpărat primul camion Tatra, de model 815, despre istoria căruia care scriam săptămâna trecută. Apoi a trecut la două camioane de acelaşi model, iar în 2006 şi-a cumpărat în credit şi un camion Tatra TERRNo1, care e un facelift al modelului 815.
Între timp, cei doi fraţi s-au specializat în transporturi în zone accesibile, inclusiv forestiere, iar camioanele Tatra, cu capacităţile lor legendare de trecere, le-au permis să muncească şi să preia comenzi inaccesibile pentru alţii. Astăzi cei doi fraţi deţin 14 camioane Tatra Phoenix şi au ajuns la concluzia că formula 6x6 e cea mai eficientă şi raţională pentru ei. E drept că acestea folosesc motoare răcite cu lichid, de origine Paccar, dar se conformează standardelor Euro 6 şi livrează 530 CP, fiind cuplate la o cutie ZF, manuală, cu 16 trepte.
Partea cea mai admirabilă din toată această istorie e când profesioniştii din interiorul unei ţări îşi susţin producătorul local de camioane, susţinând astfel şi propria industrie. Cu siguranţă mulţi ar putea avea întrebări de comparaţie în raport cu fabrica de camioane de la Braşov, de exemplu, dacă ar fi cumpărate azi la fel camioanele acesteia în România, sau dacă fabrica, la rândul său, ar putea livra produse pe care viitorii proprietari să poată conta cu adevărat, ireproşabile şi durabile. Iar dacă există echipe de transportatori în România, care operează cu camioane produse la Braşov, chiar i-am îndemna să se scrie, pentru că am vrea să le auzim cu toţii istoriile!
Vezi în video-ul de mai jos istoria succintă a celor doi fraţi din Cehia, care muncesc cu 14 camioane Tatra. Poţi include subtitre în engleză sau alte limbi din comenzile player-ului.
0
19,164
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!