(VIDEO) Noul Nissan 400 Z, cu motor V6 twin turbo, se ia la întrecere cu două modele americane cu motoare mari V8

29 August 2022, 12:32
Redacţia PiataAuto.md
Noul Nissan 400 Z Performance a ajuns deja în America de Nord şi e în plin avânt în a cuceri fanii de maşini nipone cu o reţetă clasică de sportivitate japoneză. Foloseşte un motor turboaspirat de cilindree optimă, mizând pe greutate mai redusă şi pe dimensiuni mai compacte. Iar motorul său nou, twin turbo V6 de 3,0 litri, scoate 400 CP, raportaţi la o greutate de doar 1,581 kg. Aşadar, are acesta vreo şansă în faţa muscle-car-urilor americane cu motoare mare V8?
Pentru a afla asta, autorii unui canal de YouTube din Canada au aliniat la start şi un Ford Mustang GT, cu motor de 5,0 litri V8 şi 450 CP la activ, dar şi un Dodge Challenger Scatpack, cu motor V8 de 6,4 litri, de 485 CP. Ambele V8-uri sunt aspirate natural, şi toate 3 maşini au cutii de viteze manuale şi tracţiune spate. Există şi o diferenţă de greutate, fireşte, Mustangul fiind cu circa 100 kg mai greu decât Nissan-ul, iar Dodge-ul — cu peste 300 kg mai greu decât modelul nipon. Prin urmare, intriga e cât se poate de mare.
Iar rezultatele întrecerii au arătat că tot modele americane au ieşit învingătoare, atât la cursa cu start de pe loc cât şi la cea cu start din mişcare. Însă Nissan-ul nu e dramatic de departe de ele, iar la start din mişcare a reuşit chiar să ajungă al doilea la finiş. Ceea ce-i reproşează canadienii modelului nipon sunt frânele slabe, care se simt astfel mai ales la viteze mari.
Vezi totul în video-ul de mai jos.
0
1,178
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!