Fabrica Tatra anunţă un contract major de furnizare a camioanelor pentru pompierii din Cehia, cu motoare răcite cu aer

16 Septembrie 2022, 16:41
Redacţia PiataAuto.md
La doar două săptămâni după ce fabrica Tatra din Cehia anunţa o comandă majoră de aproape 300 de camioane din partea armatei cehe, Tatra anunţă un nou contract autohton important, prin care va produce şi livra 100 de camioane de pompieri pentru echiparea unităţilor din Cehia.
Tatra va livra, astfel, camioane cu tracţiune pe toate punţile, create pe baza şasiului adaptat de Tatra 815, iar modelul 815 e unul cu origine din anii 80, care a trecut prin cel puţin 7 perfecţionări şi modernizări până în prezent.

Şi mai curios e că versiunea de camion aleasă de departamentul de pompieri din Cehia presupune şi motoare autohtone Tatra, răcite cu aer. E vorba de V8-uri diesel, cu o putere de 442 CP, deci e cea mai puternică şi modernă ipostază a V8-ului răcit cu aer Tatra! Motorul va fi cuplat la o cutie de viteze automată Allison. Camioanele vor avea toate circuitele şi conductele protejate de înaintare prin căldură extremă şi chiar expunere scurtă la foc direct.
Toate echipamentele specializate pentru pompieri vor fi instalate de o altă companie cehă, THT Policka. Astfel, camioanele vor avea rezervoare de apă de 4.000 litri şi 240 litri de spumă. Pe lângă asta, şi pompierii slovaci au comandat la pachet 3 camioane din cele mai mari, cu cabină blindată, şi rezervoare de apă de 12.000 litri.
Aşadar, e un nou exemplu dublu, demn de admirat, pe de o parte a unei ţări care-şi susţine producătorul autohton prin comenzi date propriilor fabrici, şi de cealaltă parte a unei fabrici care continuă să muncească spre modernizare, performanţă şi calitate, şi are camioane demne de oferit acestor instituţii.
0
4,071
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!