(VIDEO) SUV-ul electric chinezesc Hongqi E-HS9, numit şi Rolls-Royce-ul din China, a fost condus 1.000 km în Norvegia pentru a-i fi măsurată eficienţa

11 Septembrie 2022, 16:54
Redacţia PiataAuto.md
Hongqi E-HS9 e un SUV de dimensiuni uriaşe şi mai ales de un nivel de confort ce pretindea încă de la lansarea sa din China de acum mai bine de un an să echivaleze Rolls-Royce Cullinan. Iar pe lângă asta, SUV-ul chinezesc e unul electric. Acum, odată ce acesta a ajuns a fi vândut şi în Norvegia, un youtuber specializat în teste mai tehnice cu maşini electrice l-a condus 1.000 km pe autostrăzile din Norvegia şi Suedia pentru a-i măsura eficienţa.
SUV-ul electric e foarte greu, măsurând 2,7 tone de masă proprie. Pe lângă asta forma pătrăţoasă îl face foarte neaerodinamic, având un coeficient de 0,345, ceea ce pentru o maşină electrică înseamnă pierderi mari de eficienţă. În Norvegia maşina promite o autonomie de 465 km în ciclu WLTP pentru versiunea cu baterie mai mare, de 99 kWh capacitate totală şi 90 kWh capacitate netă. Bateria mai mică are 76,5 kWh capacitate netă şi o autonomie promisă de 396 km.
În testul de 1.000 metri, s-a dovedit că maşina frânează singură înaintea curbelor, chiar şi celor uşoare, probabil din cauza greutăţii mari şi dorinţei de a reduce ruliul. La nivel de consum, acesta e pur şi simplu uriaş, ajungând uneori la 35,0 kWh/100 km, iar media pe 1.000 km a fost de 32,9 kWh/100 km. Prin urmare, şi autonomia a fost departe de cea promisă.
Iar pe lângă asta, au existat mai multe încărcări la priză, unde puterea era mai redusă decât cea promisă, iar parametrii păreau să varieze într-un mod impredictibil, ajungând uneori la cifra aşteptată, iar alteori fiind departe de ea. Însă, confortul la bord pare să adeverească pretenţiile de maşină luxoasă pe care le are acest model.
Vezi toată experienţa norvegiană în video-ul de mai jos.
0
31,491
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!