(VIDEO) Un camion din SUA, care intră pe calea ferată la aprinderea semaforului roşu, constată că remorca sa e prea lungă pentru a trece, iar un tren o spulberă

17 Septembrie 2022, 11:38
Redacţia PiataAuto.md
Un accident elocvent s-au produs acum două zile în Texas, un accident care poate servi drept o lecţie preţioasă de siguranţă pentru toţi şoferii de camioane, mai ales în SUA, unde lungimea camioanelor şi a remorcilor e mai lungă, iar distanţa dintre axe e mai mare.
Camionul avea o remorcă lungă, pentru transportarea maşinilor. Şoferul camionului intră spre zona trecerii de cale ferată exact înainte ca semafoarele să se aprindă, deci teoretic se poate spune că nu a neglijat semafoarele. Însă calea ferată e poziţionată un pic mai sus decât nivelul drumului, astfel încât trecerea formează o rampă. Capul tractor a trecut cu bine, însă remorca a atins calea ferată cu partea sa inferioară şi a rămas suspendată. Camionul a încercat să forţeze tractarea remorcii, însă peste doar 20 de secunde la momentul blocării a venit şi trenul.
A fost deci prea puţin timp pentru a încerca orice manevră salvatoare a camionului, iar inevitabilul s-a produs — locomotiva a lovit remorca goală, spulberând-o. Din fericire, niciun om nu a avut de suferit. Evacuarea remorcii distruse şi curăţarea căii ferate a durat circa 4 ore, însă.
Vezi în video-ul de mai jos momentul surprins de o cameră din apropiere.
0
4,243
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!