O rachetă rusească, doborâtă de sistemul antiaerian al Ucrainei, a căzut pe teritoriul Moldovei, la Năslavcea

31 Octombrie 2022, 12:12
Redacţia PiataAuto.md
O nouă avalanşă de rachete ruseşti au ţintit astăzi dimineaţă Ucraina, în special centralele hidroelectrice. Una din ele a ţintit barajul şi hidrocentrala Dnestrovsc 1 din Ucraina, situat la doar 10 km de barajul Năslavcea, din nordul Moldovei. Racheta a fost doborâtă de sistemul antiaerian ucrainean, dar a căzut pe teritoriul Republicii Moldova, la Năslavcea.
Racheta a căzut în apropiere de casele din sat, provocând spargerea geamurilor câtorva locuinţe. Din fericire, nu sunt înregistrate victime. Angajaţii Ministerului Afacerilor Interne a Moldovei au încercuit zona pentru a evita orice pericole ulterioare.
Autorităţile moldoveneşti anunţă că o parte din componentele electrice, aferente barajului ucrainean, au fost afectate, însă autorităţile ucrainene anunţă că nu există pericol de inundaţii la această oră. Totuşi, asta nu înseamnă că alte rachete nu pot lovi ulterior acel baraj, care ar putea genera ridicarea bruscă a nivelului apei spre barajul Năslavcea, iar o prudenţă sporită şi un eventual plan de intervenţie locală a salvatorilor se fac necesare.
0
1,704
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!