Poliţia din Chişinău anunţă că a efectuat evacuări ale maşinilor ce îngrădeau accesul ambulanţelor lângă un spital din capitală

7 Octombrie 2022, 08:46
Redacţia PiataAuto.md
Poliţia din Chişinău anunţă despre o operaţiune mai rară, desfăşurată ieri în mod ad-hoc, după ce a primit apeluri de la câţiva şoferi de ambulanţă că aceştia nu pot intra pe rampa de acces către spitalul Sfânta Treime din Chişinău, din cauza maşinilor parcate neregulamentar.
Spitalul are o cale de acces pentru ambulanţe cu sens unic, intrarea şi ieşirea de pe care se realizează pe strada Alecu Russo, în apropierea unei zone unde şoferii obişnuiesc să-şi parcheze maşinile. În apropiere de acea zonă, spre strada Nicolae Dimo, există şi spaţii de parcare amenajate, dar ele sunt limitate în număr. Respectiv, se pare că ieri au existat şi şoferi care şi-au parcat maşinile direct în zonele de acces pentru ambulanţe. Mai mult ca atât, poliţia menţionează că a găsit la faţa locului maşini parcate nu doar neregulamentar, ci haotic, stârnind blocaje.
Poliţiştii au venit în număr mai mare şi au evacuat 8 automobile care îngrădeau într-un fel sau altul accesul ambulanţelor sau pietonilor. Alţii 11 şoferi au reuşit să vină în momentul documentării şi şi-au primit doar amenda, fără a le fi evacuate maşinile. În total, 19 şoferi s-au ales cu amenzi şi puncte de penalizare.
Este unul din cele mai ample raiduri de ridicare a maşinilor parcate neregulamentar dintr-un singur loc, iar poliţiştii atenţionează şoferii despre gravitatea faptei de a parca maşina într-un loc de acces al ambulanţelor, or, asta face extrem de dificil ajutorul prompt al pacienţilor din acea ambulanţă. Cel mai probabil, în perioada următoarele raidurile poliţiei lângă spitale vor continua.
1
962
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!