(VIDEO) Cum arată şi cum sună un camion Scania V8 cu 12 ţevi de eşapament, în 3 sisteme separate

3 Octombrie 2022, 16:14
Redacţia PiataAuto.md
Camioanele Scania sunt adorate pentru motoarele lor V8 puternice, titlul de cel mai puternic camion din lume încă aparţinându-i unui camion Scania, S770. Şi dacă în mod normal sunetul motorului se aude într-un bariton vin, nu foarte intrusiv, atunci proprietarii de camioane care recurg la modificări se dedau cu mult entuziasm în modificarea sistemelor de eşapament, care să pună în accent şi mai bine acel sunet superb de V8.
Camionul din imagini e unul din Scoţia, aparţinând unei companii deţinătoare de utilaje de construcţii specializate, precum excavatoare, compactoare şi multele altele din aceleaşi categorie. Iar aceste utilaje trebuie transportate dintr-un loc în altul, camionul Scania despre care vorbim azi fiind unul dinte cele ce au asemenea misiuni. A fost personalizat total în designul său exterior şi interior, devenind un magnet de priviri la exterior şi un adevărat templu de confort la interior.
Dar cea mai intrigantă parte sunt sistemele de eşapament şi zicem sisteme pentru că sunt 3 la număr, într-un total de 12 ţevi. Două dintre ele sunt cele laterale verticale, lipite de spatele cabinei. Prin părţi mai există câte 4 ţevi în fiecare parte, împreună acest 8 ţevi formând încă un sistem. Iar la posterior mai există două ţevi ce seamănă cu cele de pe sportcar-urile cu motor V8. Astfel, şoferul poate alege tonalitatea dorită schimbând care sistem de eşapament să fie folosit, de la un mai moderat până la cele care răsună pătrunzător.
Vezi totul în video-ul de mai jos.
0
2,461
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!