Mai multe trasee din regiunile Soroca, Arioneşti şi Otaci din Moldova vor fi reparate capital

15 Noiembrie 2022, 10:48
Redacţia PiataAuto.md
În ultimii ani mai multe drumuri din Moldova au fost reparate capital, unele ajungând a fi finalizate recent, dar în partea de nord est, în regiunile Soroca, Arioneşti şi Otaci există câteva trasee aflate încă într-o stare dezastruoasă, acele trasee servind încă pentru conexiunea acestor regiuni cu punctele de frontieră cu Ucraina. La momentul actual, probabil sunt printre cele mai proaste drumuri de importanţă regională şi naţională din Moldova, iar această problemă se promite a fi rezolvată, cu ajutorul unui împrumut de la Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare.
Un acord în acest sens a fost semnat acum câteva zile între BERD şi Moldova, iar el prevede repararea a peste 40 km de drum în regiunile menţionate mai sus. Mai exact, va fi reparat integral drumul R14 de la conexiunea sa cu R6 şi mai departe prin Codrul Nou — Soroca — Unguri — frontiera cu Ucraina, pe sectorul Soroca — Arioneşti, pe un total de 31 km. Specificaţiile celor de la ASD sunt oarecum ambigue, dar, judecând după codurile drumurilor, e vorba de cea mai mare parte din drumul de mai jos.
Pe lângă asta se va repara şi drumul R8.1, de la conexiunea sa cu R8 Arioneşti spre R14 sectorul Arioneşti-Otaci, pe o distanţă de 9,4 km.
Aceste două tronsoane, reparate capital până la starea de drumuri impecabil asfaltate, ar trebui să rezolve problema majoră a infrastructurii din regiune, rezolvarea căreia a mai fost promisă de mai multe ori anterior.
Pe lângă asta, împrumutul mai acoperă şi cheltuieli de finalizare a porţiunii de drum R33 din Hânceşti-Lăpuşna până la conexiunea sa cu traseul M1 Chişinău-Leuşeni, dar şi centura de 8,58 km a oraşului Vulcăneşti, ca parte a noului traseu M3.
0
1,693
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!