O Tesla Model Y, acuzată că ar fi accelerat necontrolat într-un incident din China, în care doi oameni şi-au pierdut viaţa

14 Noiembrie 2022, 12:03
Redacţia PiataAuto.md
O Tesla Model Y a fost implicată într-un incident extrem de grav, produs la 5 noiembrie în Guangdong, China, în care doi oameni şi-au pierdut viaţa şi alţi trei au fost răniţi.
Imaginile surprinse de câteva camere de supraveghere au surprins situaţia în care Tesla trase pe dreapta, după care a accelerat brusc cu forţă maximă. La început şoferul din Tesla, în vârstă de 55 de ani, a reuşit să evite la limită un motociclist, însă maşina a continuat să accelereze până la viteze mult prea mari.
Maşina a parcurs astfel 2,6 km, în puţin peste 30 de secunde, până a ieşit în decor, însă până în acel moment a lovit mai mulţi pietoni şi motociclişti, provocând decesul a doi oameni şi rănirea a trei. În scurt timp, pe reţelele sociale din China au ieşit la iveală supoziţiile că şoferul ar fi acuzat un defect al Teslei, care ar fi accelerat de una singură şi ar fi refuzat să frâneze. Acesta ar fi declarat poliţiei că voia să tragă pe dreapta din cauza unei senzaţii bizare în pedala de frână, moment în care maşina sa a accelerat la maxim a devenit incontrolabilă.
Tesla China a confirmat ancheta autorităţilor în acest caz şi a declarat că va colabora în investigarea incidentului. Tesla a mai comunicat că log-urile maşinii implicate în acest caz indică faptul că pedala de frână nu a fost apăsată pe parcursul incidentului, iar pedala de acceleraţie a fost apăsată intens pe o durată mare a incidentului. Din imaginile camerelor nu se văd stopurile de frână aprinse, decât în momentul când maşina pare să-şi piardă traiectoria deja, dar aceste aprinderi pot fi automatizate, de la sistemele de siguranţă.
Tesla a făcut apel ca oamenii să nu-şi facă vreo concluzie înainte de verdictul oficial al anchetei. Poliţia din Guangdong a făcut apel la o agenţie terţă specializată, care să-i ajute la descifrarea corectă a log-urilor electronice generate de acel exemplar Tesla.
0
1,881
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!