(VIDEO) Cum sună şi ce inginerie ascunde noul Koenigsegg CC850, maşina suedeză cu V8 de peste 1000 CP şi cutie manuală

2 Noiembrie 2022, 12:44
Redacţia PiataAuto.md
Noul Koenigsegg CC850 e o fascinaţie inginerească a zilelor noastre, având un design creat să evoce primul model al mărcii suedeze, de acum 20 de ani, să păstreze esenţialul neatins a ceea ce poate însemna un supercar pe care-l poţi conduce în viaţa cotidiană, dar cu putere de hypercar şi totodată să fie unic şi fascinant, irepetabil în toată lumea auto.
Motorul e un V8 biturbo de peste 5,0 litri, care scoate 1.185 CP dacă merge pe benzină şi 1.385 Cp dacă merge pe E85. Şi asta la o greutate totală de 1.385 kg, deci un raport de 1:1 în cai-putere şi kilograme.
Dar cea mai unică piesă e cutia manuală a maşinii, care e, de fapt, o cutie automată transformată în una manuală, printr-un mecanism extrem de complicat, făcut să replice la maxim toate senzaţiile dintr-o cutie manuală. Dar totodată, dacă vrei, ea poate opera şi-n regim automat când vrei doar să mergi domol.
Fondatorul Koenigsegg a demonstrat de curând noul CC850 celor de la Top Gear, vorbind în detaliu despre multe din aceste detalii inginereşti. Vezi totul în video-ul de mai jos.
0
2,490
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!