(VIDEO) Noua generaţie Honda Civic Type-R, comparată cu precedenta şi cu concurenţii actuali de la VW şi Ford

16 Noiembrie 2022, 12:03
Redacţia PiataAuto.md
Honda a lansat o nouă generaţie de Civic Type-R de curând, iar inginerii niponi au fost excepţional de conservatori cu acest model, perfecţionând ingineria precedentă cu dozaje mici, milimetrice, pentru a îmbunătăţi lucrurile pe ici, pe colo, fără a deteriora consistenţa deja bună, existentă anterior. Pentru mulţi asta ar suna ca o frică de a evolua mai mult, dar pasionaţii modelului vor aprecia cu siguranţă atunci când ingineria genială nu e aruncată la gunoi cu fiecare nouă generaţie, ci e păstrată şi perfecţionată.
Ei bine, noul Civic Type-R a fost de curând comparat cu generaţia precedentă şi cu concurenţii săi de la Ford şi VW în Canada, acolo unde Civic-ul simplu este unul din cele mai vândute modele. Prima curiozitate a fost că la startul de pe loc Civic Type-R şi-a învins predecesorul, dar la start din mişcare, generaţia precedentă a fost mai rapidă.
La fel, la start de pe loc, noul Civic Type-R, care e o maşină cu tracţiune faţă, a pierdut în faţa concurenţilor de la Ford şi VW, cu tracţiune integrală. Însă la start din mişcare lucrurile au fost în favoarea ingineriei perfecţionate atent de la Honda.
Şi ultima parte impresionantă a fost victoria pe care Civic Type-R a reuşit să o atingă la timpii de circuit. Deci, inginerii ăia japonezi tot au avut dreptate când au considerat că ingineria pe care o aveau era atât de buni, încât trebuia doar perfecţionată un pic.
Vezi totul în video-ul de mai jos.
0
1,322
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!