(VIDEO) O motociclistă din Olanda a parcurs 65.000 km din Patagonia şi Ushuaia până la Oceanul Arctic

17 Noiembrie 2022, 21:12
Redacţia PiataAuto.md
Cândva, demult, în timpurile când încă nu existau sisteme de navigaţie, expediţiile erau o formă de curaj suprem, în care se aventurau doar cei tari de fire, care putea rezista unui ritm de viaţă de ani de zile pe drum. Elspeth Beard, de exemplu, a fost prima femeie britanică, ce a făcut înconjurul lumii de una singură, pe motocicletă, iar istoria ei fascinantă am publicat-o într-un articol dedicat, iar exemplul ei a fost o inspiraţie pentru milioane de femei. Acum, însă, avem şi primul exemplu al unei expediţii de distanţă lungă, făcută de o motociclistă solo. E vorba de o motociclistă din Olanda, pe nume Noraly, cunoscută şi sub pseudonimul Itchy Boots, care tocmai a finalizat parcurgerea unei călătorii de 65.000 km din Argentina spre capul sudic al continentului, Ushuaia, după care a traversat cele două Americi de la sud la nord, până la capătul regiunii Alaska şi Oceanul Arctic.
Expediţia a început în octombrie 2019, cu o motocicletă Royal Enfield Himalayan, dar călătoria ei a fost întreruptă forţa de contextul pandemic al anului 2020, când ea reuşise să ajungă în Peru. După câteva săptămâni de staţionare forţată şi neclaritate, a trebuit să-şi abandoneze motocicleta şi să zboare în Olanda.
S-a gândit atunci să se facă şi poliţistă pe motocicletă în Olanda, participând la câteva cursuri, dar după o perioadă, în februarie 2021, a plecat în Africa de Sud pentru o nouă călătorie cu motocicleta. De această dată cu o Honda CRF250L. Au urmat 22.000 km prin Africa, timp de 6 luni, până în toamna anului 2021.
Noraly a ţinut să revină în America de Sud pentru a-şi continua ideea iniţială a expediţiei sale. După experienţa bună cu Honda din Africa, a cumpărat o motocicletă nouă Honda CRF300 Rally din Olanda. Motocicleta a fost expediată pe calea mării spre Ecuador, întrucât Peru încă avea hotarele închise. Şi din Ecuador călătoria a continuat mai departe.
Au fost peripeţii de toate soiurile mai departe. Şi drumuri periculoase, şi poduri şubrede, şi zone pline de hoţi, şi zone aproape imposibil de trecut. Şi, fireşte, a trebuit trecută şi renumita Darien Gap, acea porţiune unde conexiunea de drumuri lipseşte între America de Nord şi de Sud. Au trebuit traversate şi segmente pe apă cu ajutorul localnicilor.
Noraly şi-a filmat toate aceste experienţe şi le-a publicat cu regularitate pe YouTube, dar acum, la finalul acestei imense expediţii, a făcut un film complet de totalizare a întregii aventuri. Un film care e de natură să inspire şi să fascineze. Vezi acest video mare mai jos.
0
1,703
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!