Un Boeing 747 luxos, cu doar 50 de ore de zbor acumulate, trimis la casare după ani în care a stat parcat în Elveţia

21 Decembrie 2022, 15:08
Redacţia PiataAuto.md
Un Boeing 747 luxos, construit în 2012, dar care a acumulat doar 50 de ore de zbor în cariera sa, va fi trimis la casare după 10 ani în care a stat parcat la aeroportul Basel din Elveţia, deşi fusese iniţial construit pentru un prinţ din Arabia Saudită, în rol de avion privat al acestuia.
Construcţia avionului a fost comandată de guvernul Arabiei Saudite, iar avionul a fost definitivat în 2012 şi livrat către compania care gestionează flota regală saudită, Saudi Arabian Royal Flight Group. Avionul era destinat pentru Sultan bin Abdulaziz Al Saud, prinţul moştenitor al Arabiei Saudite, tot el aflat în rol de ministru al apărării până în 2011, când acesta a decedat. Astfel, acesta nu a mai ajuns să-şi vadă avionul livrat şi să-l folosească, iar compania regală nu l-a mai încadrat niciodată deplin în flota sa.
Efectiv, avionul a făcut câteva zboruri obligatorii de test, după care a zburat din SUA spre aeroportul din Basel, unde a fost înmânat oficial companiei regale saudite. Atunci avionul avea 42 de ore de zbor pe „odometrul” său.
Cei din Arabia Saudită au plătit în tot acest răstimp parcarea şi mentenanţa tehnică a avionului către elveţieni, şi s-a încercat găsirea unui cumpărător pentru acest avion, dar nu s-a găsit niciun doritor să cumpere luxosul avion personalizat, aşa că într-un final s-a luat decizia de a-l casa, în ciuda faptului că e un avion practic nou, cu mentenanţele făcute. Acesta a zburat de curând spre aeroportul Pinal Park din Arizona, unde va avea loc dezasamblarea sa.
1
51,216
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!