(VIDEO) A apărut primul test cu noul Moskvich 3, SUV-ul chinezesc asamblat la fosta uzină Renault din Moscova

21 Decembrie 2022, 13:12
Redacţia PiataAuto.md
Acum câteva săptămâni, fabrica Moskvich, tot ea fosta fabrică Renault din Moscova, anunţase detaliile primului model pe care urma să-l asambleze în Rusia. E vorba de Moskvich 3, un model care e tras la indigo de pe un SUV al mărcii chinezeşti JAC şi care are doar embleme diferite şi mici modificări de soft la capitolul multimedia şi la gestionarea motorului pe benzină de sub capotă.
Încă atunci aflasem că la fabrica din Moscova vor veni subansamble mari, fabricate în China, şi doar montarea finală se va face la Moskvich, or, chinezii probabil vor să fie siguri că controlează ei procesul, că nu împart prea multă proprietate intelectuală şi că pot opri oricând producţia dacă lucrurile iau o întorsătură neaşteptată. Acum am aflat că toată această afacere cu componente prefabricate în China şi livrate în Rusia, după care puse din nou pe o linie de asamblare finală, dau un preţ final destul de piperat. SUV-ul care se vrea bugetar şi care are doar tracţiune faţă va porni de la un preţ de 1.970.000 ruble, echivalentul a circa 26.300 euro.
Astăzi a fost publicat şi primul test cu noul Moskvich, încredinţat autoarei unui canal de YouTube, care-l intervievase pe alt youtuber în momentul lansării Moskvich, Eric Davidîch, care s-a reprofilat între timp şi a devenit consilier al directorului Moskvich.
Ei bine, aceasta n-a putut decât să meargă un pic pe teritoriul uzinei şi a străzilor din jur, dar, oricum, maşina a fost un pic mai detaliat explorată în condiţii reale. Motorul de 1,5 litri şi 150 CP e tot din China doar că livrează 150 CP în loc de 136 CP, cât oferă în China, printr-o modificare de soft.
Aparent, maşina e relativ decentă, simplă şi funcţională, aşa cum se întâmplă la multe maşini chinezeşti din zilele noastre. E izolată fonic foarte slab, şchiopătează la traducerile în rusă din sistemul multimedia, dar ceea ce au făcut chinezii funcţionează relativ bine.
Vezi totul în video-ul de mai jos. Poţi include subtitre cu traduceri automatizate în limba dorită dacă ai nevoie.
2
54,045
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!