(VIDEO) Cum sună şi cum se conduce primul supercar Maserati creat în ultimii 50 de ani

30 Decembrie 2022, 17:28
Redacţia PiataAuto.md
Maserati e un producător italian cu un renume sonor şi astăzi, chiar dacă adevărata lui perioadă de glorie nebunească a avut loc în anii 60 şi 70. Şi, de fapt, ultimul supercar autentic Maserati a fost Bora, un model lansat în 1971 cu motor V8 de 4,7 litri, apoi în 1973 cu motor de 4,9 litri. Doar 564 exemplare de Bora au fost produse, însă maşina a rămas o legendă în istorie. Ei bine, au trecut 50 de ani de atunci, şi chiar dacă Maserati a mai avut maşini superbe şi chiar şi un MC12 care pretindea că-l succedă pe Bora, acel model a fost unul de competiţie, nu de serie. Un adevărat supercar Maserati a fost lansat abia în timpurile noastre, la 50 de ani distanţă de Bora.
Foto: Maserati Bora

Noul model nu mai are un motor V8, ci un V6 twin turbo. Şi, de fapt, acest nou motor e primul motor Maserati original din ultimii aproape 20 de ani, creat doar pentru maşinile mărcii, fără a fi preluat de la alte mărci italiene. Motorul a fost prezentat lumii în iulie 2020, iar MC20 a fost prefaţat în toamna anului 2020, iar până la primele maşini produse şi livrate a mai durat ceva timp.
Maşina are uşi cu deschidere tipică de supercar, dar şi mai important e că, asemeni lui Bora de cândva, noul Maserati are motorul amplasat median, în spatele scaunelor faţă şi înaintea axului spate. Şi tracţiunea tot e doar pe puntea spate, ca şi la Bora, doar că transmisia e una automată cu dublu ambreiaj, graţie căruia noul model ajunge la prima sută în mai puţin de 3 secunde!
Sunt 630 CP şi 730 Nm scoşi de acest motor. Şi chiar dacă Maserati are planuri mari pentru electrificare, versiunea standard e absolut de şcoală veche, cu un motor fără vreun sistem hibrid, fără baterii grele la bord. Şi cântăreşte doar 1.500 kg la gol!
Aşa că maşina promite a fi superbă în condus, aşa cum fanii Maserati au aşteptat timp de 5 decenii încoace! Cei de la Top Gear au un video publicat de curând cu noul MC20, galopat de Chris Harris, din care se poate auzi sunetul superbului nou motor italian, dar şi senzaţii de condus ale primului supercar Maserati de 50 de ani încoace.
Vezi totul în video-ul de mai jos.
0
1,517
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!