(VIDEO) Cum sunt testate camioanele electrice Volvo la siguranţă în diverse scenarii de impact ce le afectează bateriile imense

13 Decembrie 2022, 14:07
Redacţia PiataAuto.md
Volvo e o marcă renumită pentru atenţia deosebită pe care o acordă siguranţă inclusiv la camioane, deşi producătorul de maşini Volvo şi cel de camioane sunt două entităţi diferite, cu proprietari diferiţi în zilele noastre. Totuşi, ambele companii continuă să împărtăşească valori similare, iar cei de la Volvo Trucks au publicat azi un video în care demonstrează cum îşi testează camioanele electrice la siguranţă în diverse scenarii de impact ce le pot afecta bateriile.
Testele separate pentru camioanele electrice sunt necesare tocmai pentru că aceste camioane au baterii imense montate pe ele, de câteva tone greutate. Iar un impact ce ar provoca deteriorarea lor si mai ales perforarea, ar putea rezulta în consecinţe mai grave, inclusiv incendierea. Din aceste motiv, structura bateriilor e prevăzută cu rigiditate mult mai mare, iar în cazul unui impact, există siguranţe care deconectează imediat acele baterii, pentru a minimiza riscurile.
Cei de la Volvo au arătat azi cum îşi testează camioanele electrice în scenarii de impact frontal, ba chiar şi impact lateral al unei maşini direct în baterii.
Au testat şi scenarii de impact între două camioane, dar şi răsturnarea unui camion după o manevră nereuşită într-un viraj. Desigur, suedezii nu uită să menţioneze că sistemele de siguranţă activă de pe camioanele lor ar trebui să prevină aceste accidente din a se produce, dar, dacă totuşi scenariile de viaţă reale le fac să se întâmplă, aceste camioane electrice Volvo ar trebui să asigure o siguranţă cel puţin similară cu cele diesel, astfel încât şoferii să nu aibă vreo rezervă din a le exploata.
Vezi în video-ul de mai jos al celor de la Vovo Trucks cum au avut loc aceste teste de siguranţă cu camioanele lor electrice.
0
2,690
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!