(VIDEO) Un youtuber a experimentat cât de rezistente sunt geamurile lui Tesla Cybertruck la încercările de a fi deteriorate

14 Martie 2024, 11:24
Redacţia PiataAuto.md
Tesla Cybertruck a făcut senzaţie la momentul lansării sale, când Elon Musk a anunţat că maşina cu exoschelet din oţel inoxidabil a ieşit aproape involuntar drept una blindată în caroseria sa, datorită compoziţiei aliajului care o formează. Nu se invoca vreun grad oficial de blindaj, dar Musk promitea că dacă te ascunzi după o portieră, ea te poate proteja de gloanţele de pistol cel puţin. Acum o săptămână, un youtuber a confirmat prin experimente că Cybertruck rezistă într-adevăr foarte bine la calibrele promise, în timp ce la cele mari, metalul poate fi perforat. Dar cumva era clar că geamurile nu sunt blindate, deşi încă în 2019 la prezentarea prototipului, Musk promitea că acestea vor fi imposibil de spart, într-o demonstraţie care eşuase atunci pe scenă. Ei bine, un alt youtuber a experimentat acum cu rezistenţa geamurilor lui Cybertruck în viaţa reală, în forma sa de model de serie.
Acesta şi-a adunat o întreagă colecţie de mingi şi bile cu care să încerce să spargă geamurile laterale, inclusiv bile metalice grele, care ar putea sparge orice geam normal.
Mai mult ca atât, youtuber-ul şi-a adus şi un amic atlet, cu pregătire specială în forţa de aruncare, pentru ca forţa aplicată de acesta în bilele aruncate spre Cybertruck să fie maximă.
Încercările cu mingile sportive au decurs repede şi fără să lase vreo urmă pe geamul lui Cybertruck. Acesta e pur şi simplu indestructibil în faţa unor asemenea aruncări.
Mai interesant e faptul că Cybertruck a rezistat şi la toate 3 mărimi de bile metalice, cea mai mare dintre ele având peste 2 kg greutate de metal aruncat în geamul unei maşini! Chiar şi atletul la prima aruncare n-a putut sparge geamul cu acea bilă.
Abia la o încercare repetată a atletului cu aceeaşi bilă, geamul a crăpat în final, însă bila n-a trecut, şi de fapt şi partea interioară a geamului a rămas netedă.
Deci, chiar dacă nu sunt blindate, geamurile lui Cybertruck au oricum o rezistenţă excepţională!
Vezi totul în video-ul de mai jos.
0
2,475
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!